Ege Tarladan sofraya

Tarladan sofraya

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan Torbalı ve Söke belediyelerinin ürettiği buğdaylar, ihtiyaç sahibi 11 bin 100 hanenin mutfağına un olarak giriyor

Tarladan sofraya

Söke Belediyesi’nin atıl arazileri değerlendirildiği tarım projesi kapsamında üretimi yapılan buğdaylar, una dönüştü. “Üretimi ve Bereketi paylaşıyoruz” sloganıyla da bir kiloluk paketler halinde vatandaşla buluşturuldu. İlk etapta, Çarşamba Pazaryeri alanında bin 100 vatandaşa un dağıtıldı. Beş kilogramlık hazırlanan diğer paketler ise toplam 3 bin ihtiyaç sahibi ailenin adreslerine ulaştırılacak.
Belediye Başkanı Levent Tuncel, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdikleri projelerle vatandaşa desteklerini sürdüreceklerini belirtti.
Torbalı Belediyes de, mülkiyetindeki tarlalara ektiği buğdayların bir kısmını una dönüştürdü. Elde edilen 580 ton buğdayın 435 tonu 1 milyon 90 bin liraya satıldı. 40 ton buğday da önümüzdeki yıl için tohumluk saklandı. Kalan 105 ton buğdaydan elde edilen unlar ise, başta ekili arazilerin bulunduğu köyler olmak üzere tam 7 bin haneye 10’ar kiloluk çuvallarla dağıtılacak.
Belediye de kazandı
Öte yandan buğday tarlalarındaki saman da değerlendirildi. Tam 570 bin liraya satılan samanla birlikte belediyenin bu tarlalardan geliri 1 milyon 660 bin liraya ulaştı.
‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ sloganıyla başlayan projenin yıllar içerisinde daha kapsamlı haler geleceğini belirten Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Merhum Başkan İsmail Uygur’un başlattığı projeyi başarıyla tamamladık” dedi.