Ege Tezgahta indirim çağrısı!

Tezgahta indirim çağrısı!

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası’nda Başkan Ömer Günel pazaryeri esnafına yapılan yüzde 20 kira indirimine dikkat çekti, “Üzerimize düşeni yerine getirdik. Esnafımız da bu indirimi etiketlerine yansıtmalı” dedi

Tezgahta indirim çağrısı

Pandemi döneminin başından bu yana kiracısı olan esnafa 6 milyon 383 bin liralık destekte bulunan Kuşadası Belediyesi, yüksek enflasyon rakamları nedeniyle zor günler geçiren pazaryeri esnafını da yalnız bırakmadı. Belediye Meclis üyeleri Seyfi Seyhan Suvari, Hayati Atlı, Emre Fazlılar, Gürol Turhan ve Melahat Yaylacı’nın verdiği önerge ile Kuşadası Belediye Meclisi gündemine gelen kent genelindeki pazaryeri kiralarında yüzde 20 oranında indirim yapılması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

İşgaliye gelirinden vazgeçti

İndirim kararının ardından konuşan Belediye Başkanı Ömer Günel, “Bir yandan artan maliyetler karşısında ayakta durmakta güçlük çeken pazarcı esnafımıza destek olurken bir yandan da günden güne artan enflasyon rakamları karşısında alım gücü giderek düşen hemşehrilerimize destek olmak amacıyla pazaryeri kira bedellerinde indirim yaptık. Biz Kuşadası Belediyesi olarak üzerimize düşeni yerine getirdik ve işgaliye gelirlerimizin yüzde 20’lik kısmından vazgeçerek indirime gittik. Pazaryeri esnafımız da uyguladığımız kira indirimini etiketlerine yansıtarak üzerlerine düşeni yapmalıdır. İndirim kararı pazarcı esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Tezgahta indirim çağrısı

Ada sezona hazır

Haberin Devamı

Salgın sonrası turizm sezonundan beklentisini yükselten Kuşadası, dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinden, Bahama bayraklı Odyssey of the Seas’le gelen 4 bin 281 yolcuyla hareketlendi. Özellikle kruvaziyer turizminin ilçeye katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Günel, “Kentimiz, yenilenen yüzüyle turizm sezonuna hazır. Esnafımıza da bol kazançlar diliyorum” dedi.

Sıfır atık müdürlüğü kuruldu

Çevrenin korunması için büyük önem taşıyan geri dönüşüm çalışmalarını titizlik içerisinde sürdüren Kuşadası Belediyesi, Sıfır Atık Müdürlüğü kurma kararı aldı. Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konuların ele alındığı Kuşadası Belediye Meclisi’nde, mayıs ayı olağan toplantısında çevreyi korumak için önemli bir karar alındı. 2020 yılında, hizmet binalarında gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmaları nedeniyle ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazanan Kuşadası Belediyesi kurulacak olan Sıfır Atık Müdürlüğü ile çalışmalarını profesyonel ve kurumsal bir boyuta taşıdı.
Mecliste, “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik” doğrultusunda Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması talebi oybirliğiyle kabul edildi.
Kuşadası Belediyesi, Sıfır Atık Müdürlüğü aracılığıyla kenti çevre kirliliği merkezli iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden korumak için profesyonel bir bakış açısı ile çalışma yürütecek.