Ege Tokyo Olimpiyatları’nın yolu İzmir'den geçiyor

Tokyo Olimpiyatları’nın yolu İzmir'den geçiyor

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son iki yılda önce BVA Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’na, hemen ardından Avrupa U22 ve U18 Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yapan İzmir, CEV Continental Cup’ı da düzenliyor.

Tokyo Olimpiyatları’nın yolu İzmirden geçiyor

23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasındaki Tokyo Olimpiyatları için Avrupa Kıtası Elemeleri ikinci raundu niteliğindeki CEV Continental Cup, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek.
6-9 Mayıs tarihleri arasındaki dev organizasyon, İnciraltı Spor Tesisleri’nde pandemi kurallarına uygun olarak yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir’in 652 kilometrelik kıyı şeridine sahip olduğunu, su ve plaj sporları için çok uygun bir konumda yer aldığını vurgulayarak, “Balkan ve Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası ile başlayan süreci Continental Cup ile taçlandırıyoruz.
Maratonİzmir dahil İzmir tarihinde görülmemiş uluslararası çapta organizasyonlar düzenliyoruz. Avrupa’nın elit plaj voleybolcularını konuk edeceğimiz için mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

‘Her açıdan avantajlı'

Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, İzmir’e çok iyi organizasyonlar vermeyi planladıklarının müjdesini vererek, “Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’ın ‘Voleybol Her Yerde’ diye bir sözü var. Bu slogan doğrultusunda voleybolun her yerde olmasını sağlıyoruz. İzmir, her açıdan önemli bir avantaja sahip. Gerçekleştirdiği üç önemli şampiyona ile başarısını kanıtladı. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir iş birliği yakaladık, devam ettiriyoruz” dedi.