Ege Torbalı’da yaya ulaşımı rahatlıyor

Torbalı’da yaya ulaşımı rahatlıyor

20.12.2017 - 02:48 | Son Güncellenme:

Torbalı’da İZBAN hattının açılmasıyla sıkıntı yaratan şehiriçi yaya trafiği çözüme kavuşuyor. Kentin farklı bölgelerine beş altgeçit yapılacak. Başkan Görmez, “Altgeçitlerle sorun kökten çözülecek” dedi

Torbalı’da yaya ulaşımı rahatlıyor

Torbalı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında kabul edilen ilçenin farklı yerlerine 5 adet yaya altgeçidi yapılması kararı uygulama aşamasına geldi. Projesi tamamlanan altgeçitler için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.
5 adet altgeçidin tamamlanması İZBAN hattının hizmete başlamasıyla açmaza giren şehir içi yaya trafiğini de rahatlatmış olacak. Torbalı Belediyesi tarafından daha önce de Tepeköy Mahallesi ile Muratbey Mahallesi arasında yaya ulaşımını sağlayan Şehit Tolga Sağlam Altgeçidi’nin yapımı gerçekleşmişti. Torbalı Belediyesi’nin inşa edeceği yaya altgeçitlerinin yerleri de açıklandı. Altgeçitlerden biri PTT ve Kaymakamlık binasının bulunduğu mevcut yaya üstgeçidinin bulunduğu alanda yer alacak. Bu geçit Cumhuriyet Mahallesi’ni Ertuğrul Mahallesi’ne bağlayacak.

Haberin Devamı

Tek tek açıkladı

Bir diğer geçit ise Halk Yapı yakınlarında yer alacak. Bu noktadaki proje ile buradaki vatandaşlar Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu geçidine kadar da yürümemiş olacak. Üçüncü altgeçit belediyenin müselles alan projesini uygulayacağı Alpkent, Ertuğrul ve Torbalı mahallelerinin birleştirdiği alan olan ve şu an TCDD’nin vagon onarım merkezi olarak kullandığı bölgede yapılacak. Dördüncü alt geçit Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün karşısına inşa edilecek. Son geçit ise Torbalı Mahallesi’ne yapılacak. İstasyonun biraz ilerisinde yapılacak olan geçit sayesinde buradaki vatandaşın karşıdan karşıya geçiş çilesi de sona erecek.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, inşaatına başlanacak 5 adet yaya altgeçidiyle Torbalı’da şehir içi yaya ulaşımı noktasında sıkıntı kalmayacağını ifade etti. Torbalı’da İZBAN hattının açılmasıyla sıkıntı yaratan şehiriçi yaya trafiği çözüme kavuşuyor. Kentin farklı bölgelerine beş altgeçit yapılacak. Başkan Görmez, “Altgeçitlerle sorun kökten çözülecek” dedi