Ege Torbalı, dördüncü OSB’yi bekliyor

Torbalı, dördüncü OSB’yi bekliyor

10.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TTO Başkanı Olgun, ilçedeki OSB’lerde seçim sürecinin tamamlandığına vurgu yaptı “Pancar ya da Torbalı OSB’nin genişleme sahalarına yeni bir organize bölge kurulmalı” dedi

Torbalı, dördüncü OSB’yi bekliyor

Torbalı’da yapılan yeni dönem organize bölge seçimler ile ilgili değerlendirme yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçeye dördüncü OSB’nin kurulması gerektiğini söyledi. İlçenin 1.000 sanayi kuruluşuna ev sahipliği yaptığını ve oda üyesi sanayicilerin en büyük talebinin büyümek için yer tahsisi olduğunu ifade eden Olgun, “OSB’lerimizin genişleme sahalarında; tarım alanlarının dışında, orman vasfını yitirmiş alanlarda OSB’lerimizin yeni etaplarının kurulması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

250 fabrikalık OSB

Pancar OSB’de ise yüzde 100 oranında doluluğa ulaşıldığını kaydeden Olgun, Mobilya OSB’nin Torbalı OSB’yle birleşmesiyle Mobilya OSB’nin yaşama geçeceğini ifade etti. OSB’lerde yeni etaplara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Olgun, “Bugün Torbalı’da 250 fabrikalı yeni bir OSB kurulsa, bir günde katılımcı toplarız. İzmir’in sanayi bölgeleri oluşturma yönünde çalışma yapması gerekiyor. Bu konuda bizim iki önerimiz var. Birincisi Pancar OSB’nin genişleme alanında orman vasfı bulunmayan, tarım dışı 800 dönümlük alanımız mevcut. Ayrıca, Torbalı OSB’de 560 dönümlük orman vasfını yitirmiş yeni alanımız, genişleme sahası için uygun” dedi.