Ege Torbalı sanayisinde gündem zamlar

Torbalı sanayisinde gündem zamlar

25.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Torbalı Ticaret Odası (TTO) meslek komiteleri ortak toplantısında güncel ekonomik gelişmeler ve odanın çalışmaları değerlendirildi.

Torbalı sanayisinde gündem zamlar

Dünyada tedarik ve lojistik zincirinin koptuğuna vurgu yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Hammadde, yükselen navlun fiyatları ve konteyner tedariki başta olma üzere büyük sıkıntılar baş göstermeye başladı. Ayrıca iç piyasadaki büyük imalatçılar üretimlerinin önemli bir kısmını ihracata gönderiyor. Bunun sonucunda iç piyasada hammadde sıkıntısı baş gösterdi, zamlar peş peşe gelmeye başladı” dedi. Projeleri hakında da bilgi veren Olgun, şöyle devam etti:
Projeler bitiyor
“En büyük projemiz; odanın yapımını üstlendiği Ticaret Kongre Merkezi’nde sona geldik. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın desteği ile Kemalpaşa Kavşağı’nın yapımı başlıyor. Ayrancılar ve Pancar’a açılması planlanan otoban kavşağındaki tıkanıklığı çözmek için ise önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşeceğiz. Endüstriyel Atık Artırma Projesi için de Büyükşehir ihale yaptı.”