Ege Turist göründü

Turist göründü

08.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan, Türkiye’de sadece Kuşadası ve İstanbul limanlarına deniz hudut kapılarını açtı. Bu ülke üzerinden Kuşadası’na lüks kruvaziyerle 482 turist geldi. Birçok gemi firması, Türkiye’yi yeniden programına almaya başladı

Turist göründü

Norveç bayraklı Viking Sea adlı lüks kruvaziyer, çoğu ABD yurttaşı 482 yolcusuyla Yunanistan seferinin ardından, Kuşadası’ndaki Ege Port Limanı’na yanaştı. Gemiden inen yolcuları, halk oyunları ekibi ve Kuşadası Belediyesi Bandosu karşıladı.
Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü Aziz Güngör, gemi kaptanı Magus Bergen’e hediyeler verdi. Turistlerden bazıları, turlarla Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti, bazıları da Kuşadası merkezinde alışveriş yaptı. Aziz Güngör, salgın sürecindeki ilk kruvaziyerin, limana 3 hafta önce geldiğini hatırlattı.
Esnafı sevindirdi
Bugünkü geminin Yunanistan üzerinden geldiğini vurgulayan Güngör şunları kaydetti: “Bugün de kruvaziyer turizmi için önemli bir gün. Bu kruvaziyer, koronavirüs sürecinde, Yunanistan’ın deniz hudut kapılarını açmasıyla Yunanistan üzerinden gelen ilk gemi. Hudut kapısı çok uzun zamandır Türkiye’ye kapalı tutuyordu. Bu nedenle birçok kruvaziyer gemisi Türkiye’ye sefer yapamıyordu. Bu konuda ciddi bir uğraşı oldu ve en sonunda Yunan makamları Türkiye’de sadece Kuşadası ve İstanbul limanlarına deniz hudut kapılarını açtı. Bu haberden sonra birçok gemi firması Türkiye’yi tekrar programına almaya başladı. Bugünkü gemi de bunların ilki oldu.” Gelen gemi, esnafı da sevindirdi. Turistlerin yaptığı alışverişle ilçe ekonomisine can verdiğini belirten esnaf, “Salgının da etkisiyle zor günler geçiriyoruz. Bu gemi, bize de ilaç oldu” dedi. Yıl sonuna kadar 20 gemi seferi daha bekleniyor.