Ege Turistik çarşılar ayağa kalkıyor

Turistik çarşılar ayağa kalkıyor

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir işbirliğinde kentin turistik çarşılarında başlattığı alt ve üstyapıyı yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Turistik çarşılar ayağa kalkıyor

Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir işbirliğinde kentin turistik çarşılarında başlattığı alt ve üstyapıyı yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda yürütülen altyapı yenileme çalışmalarında sona gelindi. Bölgeye Kuşadası Belediyesi tarafından 3 bin 500 metre yağmur suyu hattı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından da 3 bin 600 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca, cadde ve sokaklar kentin tarihi dokusuna uygun doğal taşlarla kaplandı. Barlar Sokağı’nda da çalışmalar son aşamaya geldi. Peyzaj tasarımı ve aydınlatma sisteminin yenilenmesiyle tamamlanacak çalışmaların ardından Barlar Sokağı eski ışıltılı günlerine kavuşacak.

Haberin Devamı

Mahallelerin sorunları teker teker çözülüyor

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Mobil Ofis Hizmet Aracı ile yaptığı ziyaretlerin son durağı, Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bulunan Emek ve Sait Filiz siteleri oldu. Büyükşehir’in üst geçit projesi hazırladığını belirten Günel, bölgede yaşanan alt ve üstyapı sorunlarının da farkında olduklarını söyledi, “Mayıs ayından itibaren çalışmaya başlayacağız” dedi.