Ege Türk halkı tek vücut!

Türk halkı tek vücut!

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belediye başkanları, 15 Temmuz 2016’da vatan uğruna can veren şehitleri bir kez daha rahmetle andı, “Milletimiz hain darbe girişimini birlikte püskürttü” dedi

Türk halkı tek vücut

Egeli belediye başkanları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı. Başkanlar, o gece Türk halkının tek vücut olduğunu vurguladı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Büyük bir demokrasi zaferi olarak tarihe geçen 15 Temmuz’da milletimiz; tıpkı Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi şartlar ne olursa olsun ülkemizin geleceği adına karar verme yetkisinin sadece kendisinde olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Cumhuriyetimize, demokrasimize, hürriyetimize karşı yapılacak her türlü darbe ve bu tarz girişimlerin her zaman karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
‘Teslim etmeyeceğiz’
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Ülkemizin geleceğine kast eden hain darbe girişimini milletçe geri püskürttük. Vatan sevgimizi, ülkemizin onurunu ve milli iradeye ne kadar çok bağlı olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik” ifadesini kullandı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Ülkemizin bölünmesine ve parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Milli irademizi ve egemenliğimizi kimseye teslim etmeyeceğiz” vurgusunu yaptı.
‘İnananlar kazandı’
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da, devletin ve milletin bekasını her şeyin üstünde tutarak vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı, “15 Temmuz’da demokrasiye inananlar kazandı” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, “15 Temmuz; analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını, tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırdığı gündür” şeklinde konuştu.