EgeUluslararası işbirlikleri seviye atlayacak

Uluslararası işbirlikleri seviye atlayacak

17.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi ve Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği, uluslararası işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Uluslararası işbirlikleri seviye atlayacak

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Gökçen Kaya, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ve diğer fahri konsoloslar İzmir’in geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

‘Eğitim ve kültür ön planda’

Ahmet Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda derneğin amacının ülkeler arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri güçlendirme yoluyla temelde küresel barışa katkıda bulunmak olduğu ve bunun Yaşar Üniversitesi’nin temel kurumsal değerlerinden “uluslararasılık” ile örtüştüğü vurgulandı. Fahri konsolosların bilgi birikimi ve tecrübelerinin çeşitli etkinliklerle üniversite öğrencileri ile paylaşılması, temsil edilen ülkelere mensup üniversite öğrencilerinin üyelerle periyodik toplantılarda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması gibi konular ele alındı. Özellikle eğitim ve kültür alanlarında daha yakın ve kapsamlı bir çalışma ortamının oluşturulması gündeme geldi.

Haberin Devamı

Sıfır Atık Belgesi aldı

Yaşar Üniversitesi, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Kampüste farklı noktalarda atıkları ayrıştırarak toplama istasyonları ile âğıttan cama, plastikten metale tonlarca değerlendirilebilir atığın geri dönüşümüne katkı sunuyor. Yeşil Üniversite Operasyonu Çalışma Komisyonu ise bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler