Ege Umutları yeşerten projede yeni imza

Umutları yeşerten projede yeni imza

19.09.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in depremzedeler için Türkiye’de ilk kez başlattığı ve mağdur aileleri çok uygun şartlarda evlerine kavuşturacak olan kooperatifçilik modelinde, üçüncü etap başladı.

Umutları yeşerten projede yeni imza

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kooperatifçilik modelini depremzedeler için de uygulamaya koyduğu Halk Konut projesinde üçüncü etap için imza töreni düzenlendi. 30 Ekim İzmir depreminde evleri hasar gören yurttaşlar için geliştirilen proje kapsamında Dilber ve Çiçek Hanım Apartmanı’nın ardından Kılıç Apartmanı sakinleri için de işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Tarihe geçecek

Törende konuşan İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, “Bu proje Bayraklı, Bornova ve İzmir’i kapsayacak. Dayanışma örneği olarak belki de tarihe geçecek bir hale gelecek” dedi. Amiral gemilerinin Büyükşehir olduğunu söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, “Bugün burada bu işleri yapıyorsak bu organizasyonun bir parçası olduğumuz içindir” ifadelerini kullandı. Halk Konut 3 Kooperatifi Başkanı Selçuk Akay da, “Bu çıkış yolunu sağlayan belediye başkanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Depremzede olarak mağduriyet yaşadıklarını belirten İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, zorlukları aşmalarına destek olan Büyükşehir ve Bayraklı belediyelerine teşekkür etti. Dilber Apartmanı ile başlayıp Çiçek Hanım Apartmanı’yla devam eden sürecin Kılıç Apartmanı’yla kurumsallaştığını ifade eden İZDEDA Başkan Yardımcısı Aytekin Keskin de, “30 Eylül 2022 tarihinde imzalanacak protokolle kooperatiflerle bin bağımsız konut yapma aşamasına gelinecek. Kooperatif olma kararı alan ve süreçleri devam eden binalarla bu sayı 2 bin bağımsız konuta ulaşacak” dedi.

Haberin Devamı

Dip köşe temizlik

Çevre bilinciyle ilgili farkındalık yaratmak içinaAğustos ayında 30 ilçede eşzamanlı temizlik hareketi başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü’nde İnciraltı Kent Ormanı’nda çalışma yaptı. Gönüllülerin de katılımıyla bir buçuk saat içinde 500 kilogram çöp toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, “Çevreyi korumak adına duyarlılığı toplumun tüm katmanlarına yaymayı amaçlıyoruz. Yerden aldığımız bir kağıt parçası, denizi kirleten bir çöpün bile temizlenmesi en az dünyayı kirleten bir teknolojik hasarın önlenmesi kadar önemlidir. Bu yolda el birliği ile hareket edersek başarılı olacağımıza eminim” dedi.

Çöpe atılmazsa Körfez’e karışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Bostanlı Deresi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüyor. Taşkın ve koku oluşumunu önlemeye yönelik çalışmalar sırasında, vatandaşların çöp veya geri dönüşüm kutuları yerine dere yataklarına attığı, oradan da yağışlarla denize taşınan tonlarca atık çıkarıldı.

Haberin Devamı

Dere ve Körfez kıyısından yaklaşık 2 bin metreküp atık çıkarıldığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü Körfez Şube Müdürü Selçuk Dündar, “Çöp ve geri dönüşüm kutularına atılması ya da özel yöntemlerle toplanması gereken maddeler maalesef derelere atılıyor. Oradan da denize ulaşıyor. Temiz bir Körfez için vatandaşlarımızdan da gerekli duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.