Ege UniverList, dünyanın veri tabanı olacak

UniverList, dünyanın veri tabanı olacak

24.07.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Araştırma Görevlisi Murat Ödemiş, 15 kişilik ekibiyle, ‘dünyanın en büyük üniversite veri tabanı olmayı hedefleyen’ UniverList’i kurdu. ‘Kuluçka Merkezi Minervada, dünyayı tek tuşla öğrencilerin ayağına getirecek

UniverList, dünyanın veri tabanı olacak

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde görevli araştırma görevlisi Murat Ödemiş, genç akademisyenler ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekibiyle Kuluçka Merkezi Minervada projesiyle, Türkiye’deki ve dünyadaki üniversiteleri, eğitim olanaklarını tek tuşla öğrencilerin önüne getiren bir site kurdu. Dünyanın en büyük üniversite veri tabanı olmayı hedefleyen ‘UniverList’ internet sitesi ve içeriğindeki blog sayesinde, öğrenciler ve akademisyenler, eğitim olanaklarından sosyal tesislerine, burs imkanından akademik başarılarına kadar istedikleri üniversiteleri, bu okulların yer aldıkları şehirlerin coğrafi özelliklerine kadar birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabilecek. UniverList projesiyle ilk Türkiye’deki, önümüzdeki kasım ayından itibaren de tüm dünyadaki üniversiteleri kapsayan dünyanın en büyük üniversite veri tabanı kuruluyor.

Haberin Devamı

Üniversiteye dair her şey

Murat Ödemiş şunları söyledi: “Öğrencilerimizin yurtdışında Erasmus, staj gibi imkanları ve akademisyenlerin de konferans bilgileri gibi şeyleri ararken çok zorlandığını fark ettim. Bütün üniversitelerin, eğitim dünyasının bir arada toplandığı bir oluşumun faydalı olacağını düşündüm. Bu fikirle birlikte Minerva Kuluçka Merkezinde bize sağlanan ofiste Univerlist.com’u kurduk. Kurduğumuz ekiple birlikte bu üniversitelerin yalnızca eğitim olanakları değil, içerisinde spor salonu olup olmadığından, fakülte bölümlerine kadar her şeyi sisteme eklediğimiz bir site hazırladık.” Ödemiş, önümüzdeki yıl içinde 5 bin üniversite ile küresele açılmayı planladıklarını vurguladı.