Ege Unutmayacağız

Unutmayacağız

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ege’de de saat 09.05’te zaman durdu… Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde tek yürek olduk, özlemini yüreğimizde hissettik… 

Unutmayacağız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşama gözlerini yummasının 84. yıl dönümünde Ege’de de hayat durdu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde vatandaşlar, sirenler ve kornalar eşliğinde iki dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Selim Köşger’in de katılımıyla resmi anma programı yapıldı.

Haberin Devamı

Ata’ya Saygı Nöbeti tutuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, anma programını Ata’ya Saygı Nöbeti ile başlattı. Binlerce İzmirli, 9 Kasım 21.05’ten 10 Kasım saat 09.05’e kadar süren nöbet için Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Ata’ya Saygı Nöbeti tuttu, “İzmir Ata’mızın hayatta olduğu mesajını veriyor” dedi.

Unutmayacağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yılında unutulmadı. Aydın, Manisa ve Muğla’da törenlerle anıldı, saat 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu. Aydın’da valilik önünde anma programı düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törene; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın Garnizon Komutanı Hakkı Haktan Armağan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Manisalılar da Ata’yı özlemle andı. Saat 09.05’te seyir halindeki araçlar çalan sirenlere kornalarıyla eşlik ederken kimi sürücüler araçlarını durdurup saygı duruşunda bulundu. Okullardaki törenlerle Atatürk unutulmadı. Muğla’daki programın adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Tören, Atatürk Anıtı’na Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün çelenk koymasıyla başladı. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu; bayraklar yarıya indirildi.

Dev bayrak açıldı

Ulu Önder’in ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Bayraklı Sevgi Yolu’nda açılan 150 metrelik dev bayrak, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Başkan Serdar Sandal “İçine düştüğümüz her karanlıkta Atamızın ışığı ile aydınlanıyoruz” dedi.

Unutmayacağız