Ege ‘Üreticinin yanındayız’

‘Üreticinin yanındayız’

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne, ‘Toprağını satma, ürününü sat” vizyonuyla katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal alanda yaptığı çalışmalarının ve projelerinin yer aldığı stant ilgi odağı oldu.

‘Üreticinin yanındayız’

Başkan Dr. Osman Gürün, 160 belediye ve 300 kooperatifin katıldığı zirvenin Türkiye’nin üreten şehirlerini aynı platformda buluşturduğunu söyledi, “Ülkemiz doğusundan batısına bereketli topraklara, buğdayın ilk toprakla buluştuğu Anadolu’ya sahip. Kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biriyken şimdi birçok yaşamsal ürünü ithal eder hale geldik. Üreten, milletin efendisi olması gereken köylümüz yarınlarından umutlu değil. Oysa tarım, üreten köylü her aşamada desteklenmeli, ağır vergiler altında ezilmemeli ve teşvik edilmelidir” diye konuştu.
Buluşma çok değerli!
Üreticilerin her an yanında ve destekçisi olduklarının altını çizen Başkan Gürün, “Yerel tohumdan toprak analizine, katma değeri yüksek yeni ürünlerden alım garantili ürünlere, yem, fidan desteğinden, toprak eğitimlerine, kooperatif desteklemelerine üretimin her aşamasında yanlarındayız. Partimizin Tarımsal Kalkınma Zirvesi bir araya getirdiği belediyelerimiz, kooperatiflerimiz, üreticilerimizin sorunlarını konuşması, ürettiklerini sunması ve en önemlisi üreten bir Türkiye özlemi açısından çok değerli. Atatürk’ün yolunda tarımı milli ekonominin temeli yapan anlayışla hep birlikte üretmeye, üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapmaya kararlıyız” dedi.