Ege Uşak ihracatının yıldızları

Uşak ihracatının yıldızları

30.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) Dünya Gazetesi işbirliğinde düzenlediği Ege İhracat Buluşmaları’nın dördüncü toplantısı Uşak Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Uşak ihracatının yıldızları

Uşak OSB’nin geri dönüşüm ile ilgili önemli bir kümelenme örneği olduğuna değinen EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ““Birliğimiz üyelerinin yoğun olduğu Uşak ilindeki tekstil geri dönüşüm sektörü, döngüsel ekonomi bakımından yüksek bir potansiyele sahip. Uşak rejenere iplik üretimi yapan birçok üreticiye sahip ve yüzde 75 oranındaki katkısıyla Türkiye’nin tekstilde geri dönüşüm merkezi. Tekstil atıklarının yanı sıra Türkiye’de pet atıklarının da yüzde 35’i Uşak’ta işleniyor” dedi.
Etkinlik kapsamında Uşak’ın ihracat şampiyonu firmaları da ödüllendirildi.  2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk beş firma sırasıyla; Balta Orient Tekstil, Gedik Tavukçuluk, Nilbatu, Uşak Seramik ve Haksa İplik oldu. Uşak’ın ihracat yıldızlarının, 2021 yılında il ihracatının yaklaşık yarısını gerçekleştirdiğini söyleyen Eskinazi, “Türkiye genelinde çevre, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik politikalarında öncü Uşak, 2021 yılında ihracatını yüzde 54’lük artışla 240 milyon dolardan 368 milyon dolara taşıdı. Uşak’ın ihracatına en çok katkı sağlayan sektörün 82 milyon dolarla tekstil oldu” diye konuştu.

Yazarlar