Ege Vergi affı gelenek oldu

Vergi affı gelenek oldu

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM’de kabul edilen vergi borçlarını, cezalarını kapsayan ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’yle, AKP’nin vergi affını gelenekselleştirdiğini, vergi adaletinin ortadan kalktığını dile getirdi.

Vergi affı gelenek oldu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM’de kabul edilen vergi borçlarını, cezalarını kapsayan ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’yle, AKP’nin vergi affını gelenekselleştirdiğini, vergi adaletinin ortadan kalktığını dile getirdi. Teklifin genel gerekçesinde, Kovid-19 salgınının bahane edildiğini ifade eden Sındır, “Sebep sadece salgınsa neden AKP iktidarı özellikle son 10 yıl içerisinde her yıl bir vergi affı çıkardı? Böylesi tekliflerin bütçenin başında olan yürütmenin doğrudan sorumluluğunda olması gerekir ve tasarı niteliğinde yürütmenin getirmesi gerekir”dedi.
Sındır, bu tarz düzenlemelerin; düzgün, dürüst ve kurallara uygun çalışan mükellefler açısından da cezalandırılıyormuş hissini yarattığını sözlerine ekledi.