Ege Vergi borcu sıfırlandı!

Vergi borcu sıfırlandı!

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi, 28 milyon liralık vergi borcunun 17.5 milyon lirasını ödedi. Başkan Yetişkin, “Yapılandırmayla borcu sıfırladık” dedi

Vergi borcu sıfırlandı

Seferihisar Belediyesi, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından peşin ödemeye gitti. Bu sayede belediyenin kasasından yaklaşık 11 milyon lira daha az para çıktı. 28 milyon liralık borcun 17.5 milyon lirası ödendi. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar Belediyesi’nin özverili çalışmaları ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ilçemize yatırımlarıyla bu dönemden daha güçlü çıktık” dedi.
Hedeflerinin, Seferihisar’da yatırım, üretim ve istihdamı artırmak, belediyenin ekonomisini güçlendirmek olduğunu vurgulayan Yetişkin, hizmet kalitesini daha da iyileştirmek istediklerini kaydetti.
2020 gelir ve gider kalemlerini çarşı merkezindeki LED ekrandan halka ilan edeceğini açıklayan Başkan Yetişkin, “Kamu kaynaklarımızı ne şekilde kullandığımızı ortaya koyarak, şeffaf yönetim ilkesiyle, harcadığımız her kuruşun hesabını yurttaşlarımıza vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Her zaman yerel tohum’

Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek ‘Ata Ekmeği’ni üreten Seferihisar Belediyesi, karakılçık buğdayının ekimine başladı. Başkan İsmail Yetişkin, “Bu yıl da karakılçık buğdayımızı bugüne kadar olduğu gibi kurda kuşa aşa diyerek serpiyoruz” dedi.
Hedef 1000 dönüm
Başkan Yetişkin, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da 2009 yılında başlattığı yerel ve kırsal kalkınma çalışmalarının sonucu olan ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ projesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti, “Yerel tohumları korumak ve küçük üreticiyi desteklemek adına, bu yıl da karakılçık buğdayımızı ‘Kurda Kuşa, Aşa’ diyerek serpiyoruz” diye konuştu.
İlçede, 9 yıldır 300 dönümlük alanda üretilen karakılçık buğdayının 1000 dönümlük alanda üretilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Köylü kadınlara pilates dersi

Seferihisar Belediyesi’nin, spor etkinliklerine ulaşamayan kadınlar için başlattığı proje kapsamında Ulamış’ta köylü kadınlara haftanın 2 günü klinik pilates dersi veriliyor. Kadınlar, Belediye’nin cimnastik antrenörü, emekli beden eğitimi öğretmeni Sema Yelbuğa eşliğinde çalışıyor. Sağlık İçin Spor Projesi kapsamındaki dersler, Seferihisar’ın diğer köylerinde de yaşama geçirilecek.