Ege Yaşam kalitesini artırıyor

Yaşam kalitesini artırıyor

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Op. Dr. Hilmi Aydınok, diz ve kalçadaki ileri derece bozulmalarda, sürekli ağrıyla birlikte hareketleri kısıtlanan kişiler için en uygun tedavi yönteminin, protez cerrahisi olduğunu belirtti

Yaşam kalitesini artırıyor

Diz ve kalçada ileri derecede bozulma, yani halk dilinde kireçlenmeler olduğu zaman başvurulan protez cerrahisi hakkında bilgi veren Özel Ege Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Aydınok, hareketleri engelleyen, ağrılı durumlarda operasyona başvurduklarını belirtti.
Eklem problemleri fazla
Günlük yaşamın zorlaştığı, kişinin ağrısız hareket, hatta istirahat edemediği durumlarda tek tedavinin cerrahi yöntem olduğunu anlatan Aydınok, “Kireçlenmelerde bacakta kısalık oluşmuşsa, çorabı giymede, ayakkabıyı bağlamada zorluk yaşanıyorsa, ağrı ön plana çıkmışsa, yürürken aksama oluyorsa hatta dizlerde şekil bozukluğu oluştuysa, diz protez ameliyatı seçeneği öne çıkıyor” dedi. Spor yapan aktif kişilerde veya günlük yaşamda karşılaşılan çeşitli travmalar veya eklem ve kasların aşırı zorlanmalarıyla yaralanmaların oluşabileceğini sözlerine ekleyen Aydınok, “Sıklıkla karşımıza diz eklemi, ayak bileği ve omuz eklemi sorunları çıkıyor. Menisküs ve bağ yaralanmaları ise en çok karşılaştıklarımızın başında geliyor. Menisküs yaralanmalarında, yaralanma bölgesine göre tedavi uygulanıyor. Uygun durumlarda dikiş ile menisküs iyileşebilir. Uygun olmayan yaralanmalarda, yaralanma bölgesi alınır ve menisküs sağlam bölgeleri korunarak küçültülür. Ön çapraz bağ yaralanmalarında da hasta 50 yaş ve altında ise yaşam aktivitesine göre ameliyat gerekebilir” diye konuştu.