Ege Yaşar’ın gururu Esra

Yaşar’ın gururu Esra

08.08.2017 - 05:50 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisans yapan Esra Şahin, dünyanın en iyi 2. üniversitesine bu yıl kabul edilen tek Türk oldu

Yaşar’ın gururu Esra

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Yüksek Lisans Programı mezunu Esra Şahin, 150 yıllık eğitim geçmişine sahip The University of Illinois at Urbana-Champaign’de doktora programına kabul edildi. Şahin, dünyada insan gelişimi ve aile üzerine çalışma yapan 52 araştırma merkezi arasında eğitim, yayın ve uluslararası ilişkiler açısından 2’inci en iyi programa sahip üniversiteye bu yıl kabul edilen tek Türk öğrenci olmayı başardı. Ortaokul öğrencisiyken, ‘insanlara nasıl faydalı olabilirim’ sorusuyla yola çıktığını belirten Esra Şahin, “Aklımda hep insanlara ve topluma nasıl fayda sağlayabilirim sorusu vardı. Bunun da yolunun psikolojiden geçtiğine karar verdim” dedi.

Aile ve kültür

Yüksek lisans eğitiminin yanı sıra proje asistanlığı da yapan Şahin, “Göç ve mültecilere yönelik gerçekleştirilen araştırma ve projelerde görev aldım. Yaşar Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında mali destek gören bir projeyle kentleşme ve göç yoluyla çeşitlenen kültürel ortamlarda farklı kültürlere maruz kalmanın insanların psikolojik tutumlarını, yakın ilişkilerini ve yaratıcılıklarını nasıl etkilediğini araştırdık. Araştırma görevlisi olarak kabul edildiğim dünyanın en iyi 2’nci üniversitesinde aile ve kültür üzerine araştırmalar yapmak istiyorum” diye konuştu.