Ege Yaşarlı Ilgaz dünya ikincisi

Yaşarlı Ilgaz dünya ikincisi

07.08.2018 - 04:34 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi öğrencisi 13 yaşındaki Ilgaz Tuncalı İtalya’da düzenlenen 4. Tadini Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikinci oldu

Yaşarlı Ilgaz dünya ikincisi

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi öğrencisi Ilgaz Tuncalı, İtalya’da düzenlenen 4. Tadini Uluslararası Piyano Yarışması’nda 11-13 yaş kategorisinde 2’nci oldu. Bir kolejin 8’inci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Tuncalı, 2016 yılında YÜSEM Müzik Akademisi Piyano Bölümü’nde tam burslu olarak eğitim almaya hak kazandı. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) testinde başarı göstererek Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi’nde de müzik eğitimi almaya hak kazanan Tuncalı, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay gibi güçlü bir isimle de atölye çalışmaları yaptı.

Haberin Devamı

Ödüle doymuyor

3 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası başarılara imza atan genç yetenek, İtalya’daki yarışmada da ikincilik ödülünün sahibi oldu. İzmir Onkoloji Çocukları yararına düzenlenen ‘Müziğin Umuda Dokunuşu Piyano Konseri’nde de yer alan Ilgaz, daha çok projede yer almak istediğini söyledi.

Rock seven piyanist

Genç yetenek, “Bir Türk genci olarak, müzik yaşamımın yanında uzay ve uçak mühendisi olup, ‘istikbal göklerdedir’ ilkesi ile ülkemi temsil etmek istiyorum. Zamanımın büyük bir kısmını alan klasik müzik eğitiminin yanın sıra rock müziğe de büyük bir ilgim var. Özellikle Joe Satriani ve Pink Floyd favorilerim arasında. Ayrıca futbol, atletizm ve yüzme sporlarıyla da ilgileniyorum. Bu spor dallarında madalyalarım bulunuyor” dedi.