Ege Yaşatmak için seferber oldular

Yaşatmak için seferber oldular

20.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Acil serviste kalp masajıyla yaşatılan, ardından kadın doğumda görevli olan Dr.  Türe’nin desteği ve o sırada hastanede olmayan Doç. Dr. Sancı’nın yönlendirmeleriyle ameliyata alınan iç kanamalı hasta, hayata bağlandı

Yaşatmak için seferber oldular

İzmir’de, Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Birimi’nde, kalbi duran bir hasta, takım ruhuyla yaşama taburcu edildi.
21 Mayıs’ta, 112 tarafından hastaneye getirilen Saliha Çetin’e (36) önce Acil Servis’te müdahale edildi, 10 dakika süreyle masaj yapıldı. Daha sonra Kadın Doğum Servisi’ne danışıldı. O anda görevde olan Dr. Fadime Türe, hastanedeki birimlerin koordine olmasını sağladı, dışarıdan da destek alarak başarılı bir operasyon yaptı.
Şiddetli iç kanama vardı
Daha önce onkoloji tedavisi gören, 2 çocuklu Çetin’in, son olarak takip için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiğini öğrendiklerini kaydeden Dr. Fadime Türe, “Hastanın şiddetli kan kaybı nedeniyle kalbi durmuştu. Karın içi kanama nedeniyle ameliyat gerekliydi. Bir kanser cerrahisi uzmanının da hazır bulunması gerektiğini düşündüm. Doktorumuz il dışında, kongredeydi. Bu nedenle, hocam Doç. Dr. Muzaffer Sancı’yı aradım. Annesi hasta olduğu için, onun yanında olduğunu belirtti. Ancak hastayı transfer edebileceğim başka bir birim olmadı ve ameliyata karar verdim. Muzaffer Hocam da transferin daha tehlikeli olacağını dile getirdi ve hastanenin yerini bilmediğinden, ambulans gönderebilirsem ameliyata dahil olacağını söyledi ve sağ olsun geldi. Hastanın karnının içinden 30 santimlik, kanamış bir kitle çıktı. Başarılı bir operasyondan sonra hastamızı yoğun bakıma gönderdik. Bu sürecin ardından yaklaşık bir hafta önce de yürür durumda kendisini evine çıkardık” diye konuştu.
Ekip çalışması
“Acil Servis’ten başlayarak anestezi, kadın koğum ekibi, ebeler, kısaca herkes seferber oldu” diyen Türe, “Örnek bir operasyona imza atıldı” dedi, hocası olan Doç. Dr. Muzaffer Sancı’nın da ameliyatta önemli pay sahibi olduğunu kaydetti, şunları söyledi: “Hastanemizde görevli olmadığı halde desteği için hocama şükranlarımı sunuyorum. Bu olay, doktorun meslektaşına her zaman yardıma koşması ve ekip çalışmasının bir yaşamı kurtarmada ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.