Ege Yelki’de minimalist yaşam

Yelki’de minimalist yaşam

21.06.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Qu Green Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Sinan Yöney, yeni projelerini anlattı, “Doğanın içinde, bizim gibi İstanbul’dan gelenlere özenilen bir hayat sunuyor” dedi.

Yelki’de minimalist yaşam

Selen Almaç - Marka Portresi / Yurtdışı da dahil pek çok ülkede gayrimenkul uzmanlığı görevini başarıyla sürdüren Qu Green Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Sinan Yöney, şimdilerde Urla Yelki’deki yeni projelerini hayata geçirmek için gün sayıyor. Projeyi “Minimalist çizgilere sahip ancak bir o kadar da lüks ve konforlu tasarımları barındırıyor” diye tanımlayan Yöney, “Hem doğanın içinde, hem de İzmir’e çok yakın. Özellikle bizim gibi İstanbul’dan gelenler için özenilen bir yaşam sunuyoruz. Projenin ruhsatının alınmasıyla birlikte önümüzdeki ay satışlara başlamayı öngörüyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

Robert Kolej ve İTÜ İnşaat mezunuyum. Türkiye’de sadece 2 firmanın gayrimenkul değerleme yaptığı dönemlerde gayrimenkul uzmanlığı yaptım. Pek çok özelleştirme, halka açık şirketlerin portföylerinin gayrimenkul değerlemesinde görev aldım. Daha sonra Amerika’da Virginia Üniversitesi’nde işletme masterı yaptım. Bunun akabinde yaklaşık 4 sene Dubai’de Dubai Holding bünyesinde uluslararası projelerde yöneticilik görevinde bulundum.

2010 yılında İstanbul’a geldim. Burada büyük ölçekli gayrimenkul geliştirme projelerinde yönetim ve proje geliştirme danışmanlığı hizmeti verdim. Zorlu Center, Zekeriyaköy Köy projesi gibi... 2018 yılından sonra portföy yönetimi alanına odaklandım. Gayrimenkul yatırım fonlarının kurulması, pazarlanması, yönetilmesi konularında faaliyet gösterdim. 2020’den itibaren de yeni ve yeniden bir gelecek oluşturulabileceğine inandığım İzmir bölgesindeki gayrimenkul geliştirme projelerine ağırlık verdim.

Haberin Devamı

Portföy yönetimi konusunda uzman bir isim olarak gayrimenkul geliştirmeye nasıl yöneldiniz, süreci anlatır mısınız?

Benim zaten asıl mesleğim gayrimenkul geliştirme, daha ziyade büyük ölçekli gayrimenkul projelerinin yönetimi. Dolayısıyla her zaman bu işi yapmayı sürdürmek istiyorum. Bizim gayrimenkul finansmanı fon yönetimi konusunda gayretlerimiz devam etse de benim şahsen ağırlık verdiğim konu Türkiye’nin kentsel dönüşümüyle yeni odak merkezlerinin oluşturulmasına yönelik proje geliştirme faaliyetleri. Bunun için de İzmir’in özellikle önümüzdeki dönem için yeni bir hayat oluşturma, yeni bir başlangıç oluşturma ve insanların doğa ve şehrin dengesinde yaşama arzusunu gerçekleştireceği bir yer olacağına inanıyorum. Dolayısıyla hem şahsen hem grup firmaları olarak bu bölgedeki yatırımlara ağırlık vermiş durumdayız.

23 apartman, 4 villaya sahip

Öncelikle hayırlı olsun. Yeni bir projeye başladınız, QuGreen... Projeden bahseder misiniz?

Projemiz Yelki’de, Seferihisar yolu üzerinde modern minimalist çizgide diyebileceğimiz ama aynı zamanda bir o kadar da konforlu lüks bir tasarım ve yaşam tarzı sunan bir konut projesi. Çevreci, sürdürülebilir bir hayatı şekillendiren, LEED Sertifikası adayı olan bir proje. 23 apartman ünitesi ve 4 adet villadan oluşuyor.

Haberin Devamı

QuGreen’de nasıl bir yaşam hayal ediyorsunuz? 

Doğal, ferah, modern ama şehrin olanaklarına sahip yeni bir yaşam kurguluyoruz. Özellikle bizim gibi İstanbul’dan gelenler için özenilen bir yaşam olduğunu söyleyebilirim. Yelki lokasyon olarak Urla’ya, Çeşme’ye, İzmir’e yakın ayrıca çevredeki yaşam kalitesi ve çizgisi yüksek. Projenin kendi içerisinde kapalı otopark, spor salonu gibi tesisleriyle hem şehrin içinde dinamik, modern bir hayat aynı zamanda da özlenen, doğayla iç içe, kaçmak istediğimiz yerler çok yakın keyifli bir hayat sunuyor. Urla, Çeşme, Sığacık gibi bölgedeki turistik ve doğal güzellikleri ön planda olan lokasyonlara yakın bir proje.

Şu an aktif satışlar başladı mı? Öngörülen teslim tarihiniz ne zaman?

Projenin ruhsatının alınmasıyla birlikte önümüzdeki ay satışlara başlamayı öngörüyoruz.

Haberin Devamı

Proje için neden Yelki’yi seçtiniz? Bölgenin sunduğu avantajlar neler?

Biz Güzelbahçe’ye ve özellikle de Yelki bölgesine inanıyoruz. Arzu edilen yaşamın odak noktası olarak tanımlıyoruz burayı. Çünkü hem İzmir’deki iş olanaklarına hem de Urla, Çeşme, Seferihisar gibi çekim merkezlerine yakın. Bölge özellikle aileler için eğitim imkanlarının, ulaşım imkanlarının, çevredeki yaşam standartlarının kafelerin, restoranların, aktivitelerin çok zengin olduğu bir lokasyon. Bütün İzmir senaryosunun odak noktası diyebileceğimiz bir yer.

QuGreen projesinin okullara uzaklığı ne kadar?

Çok avantajlı bir lokasyonda. 500 metre ile 2 kilometre arasında Bahçeşehir, Bilfen, ODTÜ gibi kolejlerin yer aldığı bölgede.

Yelki’de minimalist yaşam

LEED sertifikası adayı

QuGreen projenizin LEED Sertifikası’na adayı olduğundan bahsettiniz. Peki nedir LEED Sertifikası?

LEED Sertifikası; proje geliştirme sürecinin inşaat yönetiminden, malzeme seçimine, mekanik elektrik tasarımdan, araç şarj istasyonuna ve bisiklet park yerlerine kadar her noktasında sürdürülebilir enerji tasarrufu olan yeşile odaklı bir proje yönetimi yaptığınızı belgeleyen uluslararası bir sertifikadır. Yani tüm süreçlerde bu özellikle sağlamanızla beraber bu sertifikaya hak kazanırsınız. Biz de Yelki projemizde bu LEED Sertifikası’nın kriterleri çerçevesinde çalışmayı hedefliyoruz.