Ege ‘Yeni bir gözle yeniden başlayın’

‘Yeni bir gözle yeniden başlayın’

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Özel Batı Anadolu Central Hospital KBB Uzmanı Op. Dr. Banu Beğen, cildin yaşlandıkça esnekliğini kaybettiğini belirtti, ilerleyen yaşla birlikte gözkapağında görülen sarkma ve torbalanmaların gözkapağı estetiğiyle giderilebildiğini söyledi.

‘Yeni bir gözle yeniden başlayın’

Estetik ameliyatının üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalanma meydana gelen ve ameliyat olmaya engel bir sağlık sorunu olmayan kişiler için de uygulanabildiğini söyleyen Beğen, “Ameliyat öncesi hastanın göz ve oküloplastik muayenelerinin detaylıca yapılması ve hastanın göz ve kapak fonksiyonlarının değerlendirilmesi gerekmektedir. Tecrübeli bir cerrah, pek çok farklı tekniğe hâkimdir, muayene sonucu hastası için en uygun tekniği tespit ederek uygulayabilecektir. Gözkapağı estetiği, daha genç bir bakış ve yüzün daha güzel görünmesini sağlar” dedi.
Ciltte meydana gelen sarkmalara bağlı olarak gözkapağında da sarkma, bollaşma, renk değişikliği, torbalanma ve ciltte gevşeme oluşabildiğini kaydeden Op. Dr. Beğen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göz kapağı estetiğiyle amacımız, daha genç ve aydınlık bakışlar elde etmektir. Bunun için alt ve üst gözkapağındaki fazla deri kas dokusu ve fıtıklaşmış olan yağ dokusu çıkarılmaktadır. Oluşan defekti estetik dikişlerle kapattığımız bu cerrahi işleme bleforoplasi, yani gözkapağı estetiği adı verilmektedir. İşlem, lokal anesteziyle yapılmaktadır. Ortalama 45 dakika sürmektedir. Bir hafta sonra dikişler alınmakta ve normal hayata dönüş sağlanmaktadır.”