Ege Yeni il başkanlarına ‘hoşgeldin’ ziyareti

Yeni il başkanlarına ‘hoşgeldin’ ziyareti

22.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de AK Parti, CHP ve MHP’nin il başkanları değişti. Yeni başkanlar, yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.Belediye başkanları bu trafikte ön sırada yer alıyor

Yeni il başkanlarına ‘hoşgeldin’ ziyareti

İzmir’de koltuklarına yeni oturan il başkanları Ömer Cihat Akay (AKP), Tacettin Bayır (CHP) ve Hasan Ali Türkaslan (MHP) yoğun ziyaretçi trafiği yaşıyor.
Önceki gün CHP’nin yeni il başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün de AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan’ın konuğu oldu.
Kocaoğlu, Ömer Cihat Akay’a, “Ülkemiz seçim atmosferine gidiyor. Her seçimde olduğu gibi il başkanlarını ziyaret ediyorum. Seçim sürecinde belediyenin tüm salonları, olanakları hizmetinizdedir. Her türlü talepleri belediye olarak karşılamaya hazırız” diye konuştu.

‘Kırgınlık dargınlık olmasın’
Ak Parti İl Başkanı Akay da “Başkana İzmir konusunda yapacağı her türlü çalışmada destek vereceğiz. Her hayırlı işte yanında oluruz, yapabileceğini tahmin ettiğimiz yanlış işlerde de dost tavsiyelerinde kardeş önerilerinde bulunuruz. Biz istiyoruz ki tüm siyasi partiler seçim sürecinde birbirini kırmadan kardeşlik ve dostluk içinde vatandaşın gönlünü kazansın. Kırgınlık, dargınlık olmasın. Belediye imkanlarıyla ilgili açtığınız kapıdan ihtiyacımız olduğu zaman girmek isteriz” dedi.
Başkan Kocaoğlu, MHP İzmir İl Başkanlığı’na atanan Hasan Ali Türkaslan’ı da makamında ziyaret ederek, seçim sürecinde belediyenin her türlü imkanından yararlandırma sözü verdi.

Tartan’dan nergisli kutlama
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karaburun nergisi vererek CHP’nin yeni atanan İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı makamında kutladı. Tartan, “Yeni bir heyecanla iktidara koşan bu süreçte zor bir görev üstlenen, ama deneyimi, kalitesi ve becerisiyle bunun üstesinden geleceğine inandığım, değerli başkanıma başarılar diliyorum. El ele, sevgiyle, güleryüzlü bir anlayışla CHP’nin yeni kitlelere de tanıtma heyecanını birlikte yaşacağız” dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, birlik başkanvekilleri Hilmi Kurtoğlu ve Selehattin Arslan ile genel sekreter Özcan Kılkış da yeni atanan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ile AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret etti.
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, her iki başkana İzmir’in ve ülkenin yararına yapılacak her çalışmada işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Yeşil kıyımına MHP’li tepkisi
MHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Müsavat Dervişoğlu da İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret etti. Dervişoğlu, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi Trafik Hizmetleri İstasyonu yapmak için Bayraklı sırtlarındaki İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı’ndaki ağaçların kesilip, fidanların sökülmesine tepki gösterdi. İzmir’in ciddi sorunları bulunduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Kültürpark’ın dışında en ufak bir yeşil alan yok. Her gelen ağaç kesmediğini, diktiğini söylüyor o zaman bu dikilen ağaçlar nerede? Öte yandan Bayraklı’daki hatıra ormanında bir kıyım yaşanıyor. İş başındakilere sesleniyorum ‘Baltalar elimizde uzun ip belimizde’ çağını çoktan geçtik. Gelecek nesillerimiz için yeşile sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Atilla Sertel ise, Bayraklı’daki ormanın İGC’nin değil, tüm İzmir’in malı olduğunu, sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.


Siyasette kadının yeri yok
Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM) tarafından, siyaset okulu eğitimleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim günlerinde “Yerel Siyasette kadın” konusu ele alındı.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Engin Önen kadının yerel siyasetteki yeri, sorunları ve çözüm yolları konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Kadının yerel meclislerde vitrin gibi kullanıldığını söyledi.
Yerel siyasette kadının en büyük sorunların başında parti il ve ilçe örgütlerinin olumsuz tutumlarının yer aldığının altını çizen Yrd. Doç. Önen “Yerel siyasette kadının önündeki engellerin neler olduğunu net bilirsek, çözümlerimizi de net üretebiliriz” dedi.