Ege Yine örnek oldu

Yine örnek oldu

02.04.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesini ziyaret eden ve geceyi Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş’taki konteyner kentinde geçiren Başkan Tunç Soyer, zorlu koşullarda örnek bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Yine örnek oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, binlerce personeli ile deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Kahramanmaraş’da da konteyner kent kuruldu. Narlı Beldesi’nde, İzmir’i temsilen 232 konteyner için altyapı oluşturulan alanda 120 konteynerin kurulumu tamamlandı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde bulunan ve geceyi konteyner kentte geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Örnek bir konteyner kent ortaya çıkıyor. Pis su, temiz su altyapısı, şofben, mutfak, yataklar ve dolaplarıyla 120 konteynerimiz hizmet verecek. Geriye kalan 112 konteyner için de arkadaşlarımız hazırlıkları tamamladı. Burada çalışmak İzmir’de çalışmaya benzemiyor. Koşullar çok daha ağır. İnanılmaz bir iş yapılmış. Deprem bölgesine üçüncü gelişim. Bu kadar organize, mükemmel tasarlanmış ve yapılmış bir konteyner kent görmedim. Değeri eşsiz kıymette. Bana gurur duymak düşüyor” diye konuştu.

Feribot iskeleleri yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan araç ve yolcu kapasitesi ile birlikte sefer sıklığının artırıldığı Üçkuyular–Bostanlı feribot iskelelerinde yenileme çalışması başlattı. Üçkuyular İskelesi’nde bulunan mevcut yolcu bekleme salonu ve araçların bekleme yaptığı alan genişletildi, gişelerde yenileme çalışması yapıldı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Bostanlı İskelesi’nde de yolcu bekleme kapasitesi artırılıp, araç bekleme alanlarını genişletilecek. Çalışmalar, 2023 yılı sonunda tamamlanacak.