Ege Yürekleri ısıttılar

Yürekleri ısıttılar

06.05.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Karaburun Belediyesi, yardım kolileri dağıtmaya başladı. Marmaris’te üreticinin ürünü elinde kalmadı. Şehzadeler Belediyesi, bin aileye sıcak yemek desteğinde bulunacak. Karşıyaka’da ise ekipler teyakkuzda

Yürekleri ısıttılar

Belediyeler, ramazan ayında dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledi. Karaburun Belediyesi, yardım kolileri dağıttı, Marmaris Belediyesi, üreticilerin mağdur olmaması için harekete geçti. Şehzadeler Belediyesi, bin aileye sıcak yemek yardımında bulunacak. Karşıyaka Belediyesi ise, tam kapanma sürecinde elini taşın altına koydu. Karaburun Belediyesi, ‘Soframız da kalplerimiz de bir’ kampanyasına destek veren vatandaşların yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.

Haberin Devamı

Yoğun ilgi gördü

Başkan İlkay Girgin Erdoğan, “Kampanyamız kapsamında bir yardım kolisinde bulunması gereken tüm gıdaları, asgari gramajları ile birlikte duyurduk. Tahminlerimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşınca bizler de doğrusu hem duygulandık hem mutlu olduk. İzmir’den gelen ve aracının bagajına koyduğu kolileri bizlere teslim eden vatandaşlarımız oldu. Karaburun Belediyesi olarak kendi imkânlarımızla yaptığımız yardımlara vatandaşlarımızın da destek vermesi, imece usulünün özgün bir örneği” dedi.

3 bin koli

Marmaris Belediyesi de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak üzere üreticilerden sebze meyve satın aldı. Üreticilerin seralarından topladığı ürünler Beldibi Semt Pazarı’na getirildi. Teslim edilen ürünler belediye çalışanları tarafından tartılıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere poşetlendi. Pazaryerinde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Oktay, “Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın pekişeceği bu günlerde bizler, her daim vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 1 buçuk ton sebze meyve ve 1200 bağ yeşilliği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Ayrıca ilerleyen günlerde de alımlarımız olacak” diye konuştu. Oktay, bugüne kadar 3 bin koli gıda yardımını ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Sıcacık destek

Şehzadeler Belediyesi, işbirliği yaptığı 7 sivil toplum kuruluşu ile birlikte evinde bir kap sıcak yemek yapacak sosyo-ekonomik durumu olmayan ya da pandemi nedeniyle karantinada olan bin aileye sıcak yemek yardımında bulunuyor. Proje hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Şehrimizde aç açıkta kalan eğer varsa bunun vebali en başta benim, sonra da burada bulunanların üstünedir. Biz şehrimizde hiç kimsenin aç kalmaması için çaba ve gayret gösteriyoruz. Eğer bizim bilemediğimiz ulaşamadığımız etrafınızda böyle bir kap sıcak yemeğe ihtiyacı olan aile varsa lütfen bize bildirin” şeklinde konuştu.

7/24 görevdeler

Karşıyaka Belediyesi ise, tam kapanma sürecinde hizmetin kesintiye uğramaması için bir dizi çalışmayı hayata geçirdi. Bu kapsamda Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclis üyeleri, belediye bürokrat ve personeli 17 günlük kapanmanın her gününde bir mahallede olacak. Şu ana kadar İmbatlı, Aksoy, Yalı ve Şemikler mahallesinde gerçekleştiren çalışma kapsamında mahallenin genel temizliği ve ilaçlaması yapılırken, çevre kirliliği oluşturulan atık ve çöpler Başkan Tugay ve beraberindeki ekip tarafından toplandı. Ayrıca, can dostlar unutulmadı; her gün nöbetçi veteriner hekim ve personel normal dönemlerde olduğu gibi çalışmalarına devam edecek. Mama ve su dağıtımı gerçekleşecek. Vatandaşların Karşıyaka Belediyesi’ne gerçekleştirdikleri ödemeler için online ödeme sistemi getirildi. 65 yaş üstünün sağlığını korumak için ücretsiz tamir ve bakım hizmeti verilmeye başlandı. İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara da Ramazan ayı boyunca sıcak akşam yemeği dağıtıldı.