Ege Zeytin aşkıyla Ankara’dan Milas’a

Zeytin aşkıyla Ankara’dan Milas’a

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankaralı emekli bürokrat ve işinsanları, zeytincilik konusunda faaliyet göstermek amacıyla Milas’ta 60 üyeli Uyku Vadisi Kooperatifi’ni kurdu.

Zeytin aşkıyla Ankara’dan Milas’a

Ankaralı emekli bürokrat ve işinsanları, zeytincilik konusunda faaliyet göstermek amacıyla Milas’ta 60 üyeli Uyku Vadisi Kooperatifi’ni kurdu. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alıp sektöre değer katan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MİTSO) ziyaret eden Uyku Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karaahmet ile Denetleme Kurulu Üyesi Melih Arif Ak, “Yaptığımız araştırmada bu iş için en uygun yerin Milas olduğuna karar verdik. Amacımız, yöredeki üreticilere örnek olacak bir tesis kurmak” diye konuştu.
Zeytinyağı üreticisine kaliteli üretim için de destek olmak istediklerini ifade eden kooperatif üyeleri, “Hasat edilen zeytinin naylon çuvallarda tutulmaması gerekiyor. Fabrikada sıkıma gireceği ana kadar zeytinin hava alabilmesini sağlayan plastik kasalarda taşınmalı ve tutulmalı. Biz de bunun için bin tane plastik kasa aldık. Üreticilere dağıtacağız” ifadelerini kullandı. İhracatın modern tesislerde yapılacak üretimle artacağını belirten MİTSO Başkanı Reşit Özer, “Kaliteyi artırabilmemiz için plastik kasa sistemi çok önemli” dedi.