Eğitim 1. Dünya Savaşı'nın Uzamasına Neden Olan Cephe Hangisidir?

1. Dünya Savaşı'nın Uzamasına Neden Olan Cephe Hangisidir?

21.10.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

Yakın tarih kişilerin her zaman çok fazla ilgisini çekmiştir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları merak konusudur. İşte 1. Dünya Savaşı'nın uzamasına neden olan olaylar, durumlar ve konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.

1. Dünya Savaşının Uzamasına Neden Olan Cephe Hangisidir

Yüzyılın en büyük yıkımla sonuçlanan iki dünya savaşından birisi olan "Birinci Dünya Savaşı"nın uzamasına neden olan olaylardan birisi de Çanakkale cephesi olmuştur.

Haberin Devamı
  1. Dünya Savaşı'nın Uzamasına Neden Olan Cephe Hangisidir?

 Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan ve kısa aralıklarla arka arkaya yaşanan iki büyük dünya savaşı insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır. Sosyal, kültürel, siyasal, demografik ve ekonomik etkileri çok büyük ve uzun süreli olmuştur.

 Birinci Dünya Savaşı'nın bir başka özelliği ise bu savaşın uzun sürmesinin sebeplerinden birisinin "Çanakkale Cephesi" oluşudur. Binlerce vatan evladını kaybeden Türk milletinin ölümüne mücadele verdiği bu cephe, Birinci Dünya Savaşı'nın da uzamasına neden olmuştur.

 Düşmanın planı İstanbul'u doğrudan ele geçirerek Osmanlı İmparatorluğu'nu yok etmekti. Bu amaçlarına ulaşamadılar ve İstanbul'u yok edemediler. Çanakkale cephesinde hiç beklenmeyen bir direnç ve vatan savunması ile karşı karşıya kalındı.