Eğitim 10 Harfli Hayvanlar Nelerdir? Kısaca 10 Harfli Hayvan İsimleri

10 Harfli Hayvanlar Nelerdir? Kısaca 10 Harfli Hayvan İsimleri

30.10.2021 - 04:44 | Son Güncellenme:

Günümüzde kullanılan 10 harfli hayvan isimlerinin bazıları tek kelimeyken, bazıları iki kelimeden oluşan birleşik isimlerdir. Bu hayvanların başında sessiz kuğu geliyor. Bilimsel adı cygnus olur olan bu kuğular, genellikle dere, göl ve sazlık gibi sulak alanlarda yaşarlar. 10 harften oluşan diğer hayvan isimleri nelerdir detayları ile derledik.

10 Harfli Hayvanlar Nelerdir Kısaca 10 Harfli Hayvan İsimleri

İngilizcede 10 harften oluşan tek bir hayvan ismi bulunmaktadır:
Woodpecker - Ağaçkakan

10 Harfli Hayvanlar Nelerdir?

1- Kertenkele

Bilimsel adı cartallia olan kertenkele, 10 harfli hayvan isimleri arasında yer alıyor. 5 binden fazla türü bulunan kertenkeleler sürüngenler familyasındadır. Ülkemizde en çok görülen türleri Kars ve duvar kertenkelesidir. Dünya genelinde en çok bilinen kertenkele türleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Gallotia Galloti 2- Lacerta
3- Adolfus 4- Holaspis

2- Uğur Böceği:

Uğur getirdiğine inanıldığı için bu isimle anılan uğur böceklerinin ortalama yaşam süresi 1- 1.5. yıl arasında değişmektedir. Bu böcekler halk arasında uçuş böceği olarak da bilinirler.

3- Dağ Keçisi:

Bovidae familyasından olan dağ keçisinin bilimsel adı Capra Aegagrus Hicrus'tur. Dağ keçileri bilinen en hızlı ve güçlü keçi türlerinden biridir.

Kısaca 10 Harfli Hayvan İsimleri

10 harften oluşan diğer hayvan isimleri şunlardır.

1- Dağ Horozu
2- Kum Kekliği
3- Yapak Biti
4- Kaya Kartalı
5- Polistinae
6- Saz Delicesi
7- Bal Porsuğu
8- Kara Çaylak
9- İran Kedisi