Eğitim 2 Saat Kaç Dakikadır Ve Kaç Saniyeye Eşittir?

2 Saat Kaç Dakikadır Ve Kaç Saniyeye Eşittir?

28.04.2021 - 01:14 | Son Güncellenme:

Saat hesaplamaları arasında yer alan dakika ve saniye hesaplamaları hayatımızın ilkokul eğitim döneminde her zaman karşımıza çıkmaktadır. Hatta ilkokulda konu olarak bu hesaplamalar öğretilmektedir. Örneğin 1 saat 60 dakikadır. 1 dakika ise 60 saniyedir. O halde 60 dakika da 3600 saniyedir. 1 saniye ise 60 saliseden oluşmaktadır. Bu durumda örnek olarak denilebilir ki 1 saat 60 dakika ve 3600 saniyedir. Bu bilgi baz alınarak diğer saat hesaplamaları yapılmaktadır. İşte, bilinmesi gereken tüm detayları derledik.

2 Saat Kaç Dakikadır Ve Kaç Saniyeye Eşittir

Yukarıda verilen 1 saat örneğinden hareketle saat hesaplamalarının matematik alanında sıklıkla karşımıza çıktığı ispatlanmıştır. Birçok birey belirli bir saat diliminin kaç dakika ve kaç saniye olduğunu zihninde hesaplayarak söyleyebilir. Fakat eğitim hayatına yeni başlayan çocuklar için bu tam da bir matematik hesabıdır. 

Haberin Devamı

 2 Saat Kaç Dakikadır ve Kaç Saniyeye Eşittir?

 2 saatin kaç dakika ve kaç saniye ettiğini bilmek için ufak bir matematik hesabı bizleri beklemektedir. Kolayca dört işlemlerden bazılarını kullanarak hesaplayabiliriz. Bu sayede de sorunun cevabı net bir şekilde verilmiş ve ispatlanmış olacaktır.

 Öncelikle yukarıdaki örnekte 1 saatin 60 dakika ve 3600 saniye olduğunu bildirdik. Bizi ilgilendiren ise şu anda 2 saattir. Bu durumda dakika ve saniye rakamlarının 2 ile çarpılması bizi beklemektedir.

 60 dakikayı 2 ile çarptığımızda 120 dakika etmektedir. 3600 saniyeyi de 2 ile çarptığımızda 7200 saniye etmektedir. 2 ile çarpılmasının nedeni de soru bizden 2 saatin cevabını istemesinden dolayıdır. Eğer 3 saati isteseydi 3 ile çarpma işlemi yapacaktık.

Haberin Devamı

 Bu bilgilerden hareketle 2 saat 120 dakika ve 7200 saniyeye eşittir. 

 

 

 

Yazarlar