Eğitim 2016 İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları açıklandı! (MEBBİS Giriş)

2016 İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları açıklandı! (MEBBİS Giriş)

28.06.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

Öğretmenler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2016 İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün akşam açıklandı. Yer değiştirme ve atamaların sonuçları MEBBİS ve MEB atama sonuçları sayfasında erişime açıldı. İşte atama sonuçları ile ilgili detaylar...

2016 İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları açıklandı (MEBBİS Giriş)

İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları dün akşam açıklandı. 16-22 Haziran tarihlerinde başvuruları alınan yer değiştirme ve atamaların sonuçları MEBBİS ve MEB atama sonuçları sayfasında erişime açıldı. 2016 il dışı yer değiştirme ve atama sonuçlarını haberimizdeki link üzerinden kontrol edebilirsiniz. İlişik kesme işlemleri bugün yapılacak.

Haberin Devamı

2016 ÖĞRETMEN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME VE ATAMA SONUÇLARI

Atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi uzantısı olan, atama.meb.gov.tr adresinden açıklanacak ve öğretmenler TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Bakanlık birimlerinden İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ayrıca sonuçlar açıklandığı anda erişime açıldı.

Öğretmen atama sonuçlarını MEBBİS üzerinden sorgulanabileceği gibi aşağıda yer alan Milli Eğitim Bakanlığı atama sayfasından da atama sonuçları öğrenilebilecek.

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016
Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016
İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016

Haberin Devamı

YER DEĞİŞTİRME TALEBİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin, eş durumu gibi özür sıkıntısının ortaya çıkmaması için gerekli tedbirlerin de yasal düzeyde alınmasına dönük çalışma yürütüyor. Böylece, sözleşmeli öğretmenlerin atanan il dışında başka bir ile yer değiştirme talebinde bulunmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan, dershanelerin dönüşüm sürecinde kadroya alınmaları yargı engeline takılan dershane öğretmenlerine, sözleşmeli öğretmenlikte öncelik verilebileceği görüşünün de bakanlık gündemine gelebileceği belirtiliyor.

SABİT EĞİTMENLER İSTENİYOR

Bakanlığın yaptığı analizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ataması yapılan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 60'ının, 1 yıl sonra farklı illere yer değiştirme talebinde bulunduğunu ortaya koydu. MEB, sözleşmeli öğretmenlikle birlikte, belli bir bölge ve ilde sabit şekilde öğretmenlere görev vererek eğitmen ihtiyacının giderilmesini amaçlıyor.

İl dışı atama sonuçları açıklanıyor. Öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi nihayet sona eriyor. Belirli nedenlerden dolayı 16-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen başvuruların sonuçları bugün erişime açılacak. Öğretmenler sonuçlara atama.meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşacak. Sizler de MEB il dışı atama sonuçları sorgulama sayfasına ulaşmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.