Eğitim 2016 KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

2016 KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

26.05.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

KPSS sınav soruları ve sonuçları ÖSYM tarafından açıklandır. Artık adaylar sınavlarına ait başarı durumunu KPSS sınav soruları ve sonuçları yardımıyla değerlendirebilecekler. KPSS sınav soruları ve sonuçlarına ilişkin daha fazla bilgi haberimizde!

2016 KPSS sınav sonuçları açıklandı mı

Eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok devam sınavı bulunmaktadır. Sizin için bu yazımızda bahsedeceğimiz devam sınavı ise KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı; devlet dairesinde çalışabilmek ve memur olabilmek için girilen sınavdır. KPSS’ye girebilmek için mutlaka liseden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı devlet dairelerinde bulunan kadro açıklıklarını gidermek için yapılan bir sınavdır. Sınava girmek için belirtmiş olduğumuz gibi üniversite bitirmenize gerek yoktur. Ancak liseden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. KPSS sınavına nasıl başvuru yapabileceğinizi yazımızın devamında anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak başvurunun nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru 3 değişik şekilde yapılabilmektedir. Bunlar; internet, başvuru merkezleri ve posta aracılığı ile yapılan başvurulardır.

İnternet üzerinden başvuru yapabilmek oldukça basittir. İlk olarak ÖSYM sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş T.C. kimlik numaranız ve sisteme kayıtlı şifreniz ile yapılmaktadır. Girişinizi yaptıktan sonra öğrenci menüsünden “Başvurular” seçeneğine tıklayıp, KPSS seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Açılacak olan sayfa üzerindeki başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup, işlemi onaylayınız. Daha sonra anlaşmalı bankalardan herhangi birine sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranızı kullanarak yatırınız. Böylece internet üzerinden başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Başvuru merkezleri üzerinden başvurunuzu yapmak için ilk olarak sınav ücretinizi yatırmanız gerekmektedir. Sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranızı kullanarak yatırıp, banka dekontunuzu aldıktan sonra bir başvuru merkezine gidiniz. Başvuru merkezinde başvuru formu doldurup, banka dekontu ile birlikte yetkili kişiye teslime ediniz. Böylece sınav başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Posta ile başvuru yapma işlemi internet ve başvuru merkezlerine erişimi olmayan adaylar için oldukça önemlidir. Başvurunuzu yapabilmek için banka dekontu ve başvuru formunuzu doldurup, imzalayıp postanın içerisine koymanız gerekmektedir. Başvuru formuna sınava girecek adayın son 3 ay içerisinde çekilmiş olan bir vesikalık fotoğrafının iliştirilmesi gerekmektedir. Postanızı ÖSYM’ye gönderdikten sonra postanızın ÖSYM tarafından teslim alınıp, başvurunuz ulaştığında başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Postayı dikkatli göndermeniz sizin yararınıza olacaktır. ÖSYM’ye ulaşmayan postalarda ÖSYM mesuliyet kabul etmemektedir.

KPSS sınavından sonra sonuçların açıklanması ve sınav sorularının verilmesi oldukça sıkıntılı bir durumdur. Yani geçtiğimiz yıllarda öyleydi. Şimdi geçmiş yıllardaki sınav sorularına ve sınavdan sonraki sınavın soruları paylaşılmaktadır. Soruları ÖSYM sayfasından giriş yaparak görebilirsiniz. Tabi yalnızca ÖSYM sayfası değil birçok internet sayfası soruları paylaşmaktadır. Ancak ÖSYM resmi sayfa olduğu için daha güvenilir bir kaynaktır. Sınav sonuçları açıklandığında sonucunuzu oldukça kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yine ÖSYM’nin oluşturmuş olduğu sonuç platformu sayesinde kolayca ulaşabildiğiniz sınav sonucunuzu yalnızca T.C. kimlik numaranızla öğrenebilmeniz mümkündür. Sınav sonucunuzu öğrenebilmek için sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM sonuç sayfasına giriniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı yazınız. Ve “Sorgula” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.