Eğitim 3'er 3'er Ritmik Sayma Etkinliği Nasıl Yapılır?

3'er 3'er Ritmik Sayma Etkinliği Nasıl Yapılır?

27.04.2021 - 14:43 | Son Güncellenme:

Çocuklara sayıları öğretmek için ritmik sayma etkinlikleri günümüzde yaygın olarak değerlendiriliyor. Tabii bu konuda yapılacak olan birçok değişik çalışma yer almaktadır. Peki 3'er 3'er ritmik sayma etkinliği nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.

3er 3er Ritmik Sayma Etkinliği Nasıl Yapılır

Sayıları öğrenirken çocuklar için özellikle ikişer ya da üçer gibi farklı çalışmaları gerçekleştirmek büyük bir öneme sahiptir. Onların matematiği daha iyi bir şekilde kavramaları için, ritmik sayma sistemleri üzerinden farklı çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalara ise genel olarak ritmik sayma etkinliği denir.

Haberin Devamı

3'er 3'er Ritmik Sayma Etkinliği Nasıl Yapılır?

3’er 3’er ritmik sayma etkinlikleri farklı yöntemler üzerinden ele alınabilmektedir. Bu yöntemler farklı yaş gruplarındaki çocukların sayıları ve ritmik sayma çalışmalarını daha iyi şekilde anlamı olanağı sağlar.

 - 3’er ritmik sayarak boşlukları doldurma kağıt çalışmaları

 - Şekilli boyama etkinlikleri

 - Önce ve sonra gelen sayıları yazma etkinlikleri

Bu şekilde farklı yöntemler ele alınmak suretiyle çocuklara kolayca ritmik sayma etkinliği gerçekleştirmek mümkün. Üstelik bunun farklı sayılardan başlayarak diğer sayılara doğru devam ettirmek daha iyi bir eğitim olanağı sağlar. Örneğin 30 sayısından başlamak suretiyle 90 sayısına kadar üçer şekilde ritmik sayma etkinliği yapılabilir. Böylece çocuklar farklı sayı grupları üzerinden konuyu daha iyi anlamış olur.

Haberin Devamı

3'er 3'er Ritmik Sayma Etkinliği Önemi Nedir?

3’er 3’er ritmik sayma etkinliği en önemli yanı, çocukların sayıları çok daha iyi kavramalarıdır. Özellikle matematiği daha iyi anlamaları ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri noktasında oldukça önemlidir. Tabii zihinsel gelişim ve pratik çözüm imkânlarını güçlendirmeleri de bu noktada önemli bir potansiyel teşkil ediyor. O yüzden boşluk doldurma, boyama etkinlikleri ve daha birçok farklı etkinlik üzerinden çalışma yapmak gerekir. Değişik yaş gruplarına bağlı olarak bu çalışmalar çocuklar için özel olarak ele alınabilir.