Eğitim ABD’ye eşdeğer diploma alacaklar

ABD’ye eşdeğer diploma alacaklar

19.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeditepe Üniversitesi, ABD’deki Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Komisyonu (CODA) tarafından akredite edilen, Avrupa’da ilk, dünyada ikinci üniversite oldu.

ABD’ye eşdeğer diploma alacaklar

Bu akreditasyonla Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezunları, ABD’deki diş hekimliği mezunlarıyla aynı hak ve ayrıcalıklara sahip olacaklar. 

Haberin Devamı

ABD’de diş hekimliği yapmak isteyen bir hekim, ülkedeki okullardan veya CODA Akreditasyonu’na sahip bir okuldan mezun değilse, birçok denklik işlemi yapmak zorunda. Bunun için ise 50 bin ile 100 bin dolar arasında bir ücret ödemek ve 17 aylık süren programı tamamlamak gerekiyor. CODA Akreditasyonu ile Yeditepe Üniversitesi mezunları, bu prosedürü geçmiş oldular.  

Akdreditasyonun tanıtım toplantısında konuşan İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, bu gelişmenin Türkiye’de diş hekimliği eğitimi için önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, bu akreditasyonla Diş Hekimliği Fakültesi’nin dünya standartlarında eğitim verdiğinin bir kez daha tescillediğini vurguladı.