Eğitim Abluka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ablukaya Almak Ne Demektir?

Abluka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ablukaya Almak Ne Demektir?

19.06.2021 - 02:33 | Son Güncellenme:

Sunduğu anlam ile beraber direkt olarak kullanılan kelimelerden biri abluka sözcüğüdür. Özellikle birçok farklı yazılı eserde karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkar. Peki, abluka ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ablukaya almak ne demektir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Abluka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ablukaya Almak Ne Demektir

Abluka kelimesi hem tek başına hem de kelime grubu olarak amaca uygun şekilde kullanılır. Özellikle tarihi kitaplarda çok sık rastlanılan kelimelerden biridir.

Abluka TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman abluka kelimesi, ‘Kuşatmak’ şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle herhangi bir yere kuşatma altına almak ya da sarmak gibi anlatmak mümkün. Mesela savaşlarda bir kaleyi kuşatmak gibi ifade edilebilir.

Ablukaya Almak Ne Demektir?

Abluka kelimesi günlük yaşam daha çok ablukaya almak biçiminde kullanılır. Bu kelime grubunun karşılığı, ‘Bir yerin etrafını sarmak ya da kuşatmak’ şeklinde ifade edilir. Özellikle birçok farklı tarihi kitap ile beraber günlük yaşamda da kullanılan bir kelime grubu olarak öne çıkar. Hatta spor ya da ekonomi ve daha akla gelebilecek birçok farklı sektör ya da alan içinde mecazi şekilde kullanılır.