Eğitim Aikido Nedir, Nasıl Yapılır? Aikido Teknikleri Nelerdir, Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Aikido Nedir, Nasıl Yapılır? Aikido Teknikleri Nelerdir, Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

16.03.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

Meşhur dövüş sanatları arasında bulunan aikido nedir? Aikido nasıl yapılır? Aikidoya dair tüm detayları sizler için düzenledik. Aikido hakkında tüm detayları derledik.

Aikido Nedir, Nasıl Yapılır Aikido Teknikleri Nelerdir, Ne Kadar Sürede Öğrenilir

 Aikido, japon dövüş sanatıdır. Bu sanatı vermekte olan kurslar aracılığıyla rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Aikido en başarılı savunma sanatları arasında da yer almaktadır. Dolayısıyla günümüzün karmaşık şehirlerinde kendinizi korumak istiyorsanız, aikido öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Aikido Nedir?

 Aikido, temelde bir Japon güreşidir. Çıplak ayaklarla yapılmaktadır. Aikidoda ayakkabı kullanılmamaktadır. Bu kurala spor salonlarında dahi uyulmaktadır. Gerekli yerlerde terlik girilerek, ayakkabılar bırakılmaktadır.

 Aikido Teknikleri Nelerdir?

 Aikido teknikleri, dairesel hareketler üzerine inşa edilmiştir. Rakibiniz üzerinde dairesel hareketler yaparsınız. Bu şekilde, rakibinize çeşitli açılardan her an saldırıda bulunabilirsiniz. Aikido tekniğini gerçekleştirirken aynı dönen bir topacın merkezindeymiş gibi hareket edilir ve rakip etkisiz hale getirilir.

 Aikido Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

 Aikido öğrenmek oldukça uzun bir süreçtir. Aikidoda bulunan evreler diğer spor dallarına göre çok daha karmaşık bir haldedir. Bundan dolayı öğrenme aşaması daha uzun sürmektedir. Aikidoyu temel seviyede öğrenmek, genelde altı ay ile bir sene arasında sürmektedir.