Son dakika teknikleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan teknikleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan teknikleri haber sayfamızda...
Maydanoz almaya son! Cam kenarında bile yetişiyor, tek başına coşuyorC vitamini, K vitamini ve folik asitin yanı sıra önemli mineraller içeren maydanoz mutfakların olmazsa olmazıdır. Birçok yemek için kullanılan maydanozu her seferinde satın almak yerine kendiniz yetiştirmeyi deneyin. Peki evde maydanoz nasıl yetiştirilir?
Elazığ Salkaya taban mozaiği: Tesadüfün güzelliğiElazığ’da bir çiftçi tarafından tesadüfen bulunan yapı, yalnızca nadir bir mozaik örneğini göz önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda Geç Roma Dönemi kırsal yerleşim yapısı ve sosyo-ekonomik yapı hakkında da önemli veriler sunuyor.
Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacakMeyvelerinizi uzun süre taze ve lezzetli tutmak mı istiyorsunuz? Özellikle elma ve armut gibi sevilen meyveler, doğru saklama yöntemleriyle haftalarca bozulmadan kalabilir. Ancak bazı meyveler yan yana konulduğunda zararlı etkiler ortaya çıkabiliyor. İşte elma ve armutlarınızı buzdolabında nasıl saklayacağınıza dair tüyolar.
Prof. Yaşargil hayatını kaybettiTürkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük beyin ve sinir cerrahisi uzmanlarından Prof. Dr. Gazi Yaşargil 100 yaşında yaşama veda etti.
Damlatmadan boya yapmak mümkün! Ustaların sırrı: İçine atınca iş bitiyorEvini yenilemek isteyenler için boya yapmak hem heyecan verici hem de biraz göz korkutucu bir süreç olabilir. Duvarlara yeni bir renk katmak, yaşam alanınızı dönüştürmenin en etkili yollarından biridir. Ancak, boya damlalarının halılara, mobilyalara ya da zemine bulaşması, bu keyifli sürecin sonunda saatler süren bir temizlik kabusuna dönüşebilir. İşte adım adım yapmanız gerekenler.
Sıkışan yüzüğü anında çıkartıyor! Suya tutmadan olmaz, diş ipiyle çok kolayYüzükler binlerce yıldır takı dünyasının en sevilen parçası durumunda. Sadece kadınlar değil, erkekler de bu şık takıyı kullanmaktan büyük bir keyif alıyor. Ancak özellikle kadınlar farklı nedenlerle yüzüğün sıkışması sorunuyla sık sık karşılaşıyor. Yüzüğünüz sıkıştığında panik yapmanıza gerek yok. Çünkü sıkışan yüzüğü parmaktan çıkarmanın pratik yolları var. Bu yöntemler sayesinde canınız yanmadan ve fazla uğraşmadan sıkışan yüzüğünüzü kolayca çıkartabilirsiniz! Peki bu yöntemler neler?
Grileşen perdeler kar beyazı olacak! Perdeleri sakız gibi beyazlatan yıkama tekniğiEvlerimizin en zarif ve en çok dikkat çeken detaylarından biri olan perdeler, zamanla çeşitli nedenlerle grileşebilir, solabilir ve orijinal beyazlıklarını kaybedebilir. Özellikle beyaz perdelerde oluşan bu durum, evin genel havasını da olumsuz etkiler. Peki, perdelerimizi yeniden kar beyazı yapmanın doğal ve etkili yolları nelerdir? İşte, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz, kimyasal kullanmadan sakız gibi bembeyaz perdeler elde etmenizi sağlayacak yıkama teknikleri.
Güç uygulamadan tık diye açılsın! Kavanoza tahta kaşıkla vurun, işi bitiriyorKavanoz kapağı açma mücadelesi, hepimizin mutfakta en az bir kez karşılaştığı sinir bozucu bir durumdur. Reçel, turşu ya da konserve kavanozlarının kapakları bazen öyle sıkı olur ki, ne kadar güç uygularsanız uygulayın yerinden kıpırdamaz. İşte inatçı kavanoz kapaklarını açmanızı sağlayacak pratik tüyolar.
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
Gözlerde lazer tartışmasıUzmanlara göre, lazer göz ameliyatları her hastaya uygun bir yöntem değil. Uzmanlara göre, lazer göz ameliyatları her hastaya uygun bir yöntem değil.
Ceren Benderlioğlu: Eşref Rüya’ya evet dememek büyük bir şanssızlık olurduProfesyonel oyunculuğa başladığı 2002 yılından bu yana 38 film ve dizide kamera karşısına geçen Ceren Benderlioğlu, bu sezon ise çok izlenen “Eşref Rüya” ile seyirci karşısında… Kanal D’nin sevilen dizisinde ‘ağır abla’yı oynayan Benderlioğlu, sanat dünyasının ‘evli, mutlu, çocuklu’ yıldızlarından biri. 2010’da meslektaşı Emir Benderlioğlu ile hayatını birleştiren ve 2013’te kızı Nur’u dünyaya getiren oyuncunun evlilik üzerine söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.
Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
MasterChef şampiyonu Metin'den etin lezzet sırrı: 'Asla yıkamayın, tadını ekişitiyor'Restoranlarda yediğiniz o lokum gibi yumuşak, sulu ve aroması damakta kalan etlerin sırrını merak ediyor musunuz? Aslında bu sır, sadece marinasyon veya pişirme süresiyle sınırlı değil.MasterChef şampiyonu Metin Yavuz, et pişirme sanatına dair en çok merak edilen soruları yanıtladı.
Sol burundan nefes alın, 5 dakikada fark ediliyor! Tansiyon,stres, uykuya birebirNefes alma egzersizleri genellikle meditasyon, yoga gibi rahatlatıcı ve ruhsal aktivitelerde tercih ediliyor. Sol burun deliğinden alınan nefesin sadece bir yoga alışkanlığından ibaret olmadığı, aynı zamanda fizyolojik bir anahtar olabileceği öne sürülüyor. Peki, sol burundan alınarak yapılan nefes egzersizi beyni nasıl etkiliyor?
Koyun etinde kokuya son! Sevmeyen bile bayılarak yiyecek, lokum gibi yöntemKoyun eti, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Ancak, koyun etinin kendine has yoğun kokusu, bu lezzeti tüketmek isteyenlerin önünde bir engel olabilir. “Tadı güzel ama kokusu ağır” diyenlerdenseniz, doğru yerdesiniz. İşte, etin hazırlanmasından pişirme sürecine kadar her alanda uygulayabileceğiniz püf noktalar.
Memlekette kesilen kurban etinin imdadına koşuyor! Poşetin arasına koyan yaşadıKurban bayramının gelmesiyle memlekete yolculuklar başladı. Bayramda kesilen kurban etini memleketlerinden evine taşırken uzun yolculukta nasıl muhafaza edilir diye merak edenlerin imdadına ise ‘Pembenar’ koşuyor! Uzun yolda et nasıl saklanır, kurban etlerini uzun yolda bozulmadan taşımalısınız? İşte tüm detaylar!
Mimarlık hiç yere bastı mı?Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu bu yıl 10 Mayıs Cumartesi günü kapılarını açtı.
Meğer bu kadar basitmiş! Ojeyi taşırmadan kolayca sürünEvde oje sürmek, çoğu kişi için hem keyifli hem de pratik bir güzellik rutini. Ancak işin en zorlayıcı kısmı, ojenin tırnak dışına taşmasını önlemek. Özellikle aceleyle sürülen ojeler, tırnak kenarlarını boyayarak temiz bir görünüm yerine dağınık bir sonuçla karşılaşılmasına neden olabiliyor. Peki, ojeyi taşırmadan kusursuz bir şekilde sürmenin püf noktaları neler? İşte güzellik uzmanlarının önerdiği basit ama etkili teknikler.
Patatesi hep yanlış haşladık! Kaynar su şartmış, lezzet tavan yapıyorSebzelerin lezzetini, dokusunu ve besin değerlerini korumak için doğru pişirme yöntemlerini uygulamak büyük önem taşır. Özellikle sebzelerin hangi sıcaklıktaki suda haşlanacağı, hem tat hem de besin kaybını önleme açısından çok önemlidir. Sebzelerin su sıcaklığına göre nasıl haşlanması gerektiğini derledik.
Teknikleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.