Eğitim Ajite Ne Demek, Tdk'ya Göre Sözlük Anlamı Nedir? Ajite Etmek Ne Demektir?

Ajite Ne Demek, Tdk'ya Göre Sözlük Anlamı Nedir? Ajite Etmek Ne Demektir?

25.05.2022 - 12:01 | Son Güncellenme:

Türkçede yer alan ancak pek kullanılmayan kelimeler içerisinde ajite sözcüğü gelir. Hatta günlük hayatta neredeyse hiç değerlendirilmeyen sözcüklerden biridir. Ancak birçok farklı yazılı kaynakta karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkar. Peki, Ajite ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ajite etmek ne demektir? İşte bu kelime konusunda merak edilen tüm detaylar.

Ajite Ne Demek, Tdkya Göre Sözlük Anlamı Nedir Ajite Etmek Ne Demektir

Ajite kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. Fransızca üzerinden Türkçeye her ne kadar geçmiş olsa bile, pek fazla değerlendiremeyen kelimeler içerisinde yer alır. Ancak yine de merak edilen ve karşılaşıldığı zaman cümleleri anlamak amaçlı araştırılmaktadır.

Ajite TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ajite kelimesi Fransızca üzerinden Türk Dil Kurumu kapsamında belli bir ifadeye sahiptir.

- Kışkırtmak
- Duygu sömürüsü yapmak

Yukarıda verildiği gibi iki değişik anlamı ile beraber günlük yaşamda kullanılabilir. Ancak yukarıda verilen bu anlamlar ajite kelimesinin yerine, günlük hayatta daha çok değerlendirilmektedir.

Ajite Etmek Ne Demektir?

Ajite kelimesi aynı zamanda farklı kelime grupları üzerinden ele alınır ve kullanılır. Bu bağlamda merak edilen kelime grupları arasında ajite etmek sözcük grubu, ‘Çarpıntıya uğramak’ biçiminde ele alınmakta ve cümle içerisinde kullanmaktadır.

Haberin Devamı