Eğitim ALES sınavı sonuçları açıklandı mı?

ALES sınavı sonuçları açıklandı mı?

21.05.2016 - 10:44 | Son Güncellenme:

ALES sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor. ALES sonuçları kapsamında öğrenciler yüksek lisans eğitimi için resmi bir puana sahip olurlar. ALES sonuçlarını ÖSYM açıklamaktadır.

ALES sınavı sonuçları açıklandı mı

Günümüzde eğitim öğretim hayatı oldukça önemli bir yerdir. Eğitim öğretim her alanda gelişmeye yardımcı olmaktadır. Hatta gelişmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim öğretim alanında birçok yenilik ve değişiklik yapılmaktadır. Bu değişiklikler ve yenilikler sayesinde de birçok alanda gelişme sağlamış durumdayız. Sizler için bu yazımızda yapılan bu yeniliklerden birinden bahsetmiş bulunmaktayız. Bu yenilik ALES sınavıdır. ALES açılımı ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara giriş ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı alabilmek için girilen bir ek sınavdır.

Haberin Devamı

ALES sınavı sonucunda giriş yapılabilen yerler yükseköğretim kadrolarındaki; okutman, eğitim görevlisi, çevirici, araştırma görevlisi ve uzman gibi alanlara ALES sınavı ile girilmektedir. ALES sınavına girebilmek için bir yükseköğretim programından yani üniversiten mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Bir üniversiteden mezun olan herkes ne bölümü bitirmiş olursa olsun ALES sınavına girebilmektedir. ALES sınavına giriş sayınız sınırsızdır. Sınava istediğiniz kadar girebilmektesiniz. Sınava girebilmek için mutlaka bir üniversiteden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Sınava yalnızca üniversite mezunu olan adaylar girebilmektedir.

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES Sınavına Nasıl Başvurulur?

Haberin Devamı

ALES sınavına başvurabildiğiniz üç değişik yöntem vardır. İnternet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta yöntemi ile yapılabilen başvuruların her birinin nasıl olduğunu ve nasıl yapıldığını yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Sınav başvurusu yapmak oldukça kolay bir işlemdir. Sınav başvurunuzu internet üzerinden ÖSYM anasayfasından yapabilmeniz mümkündür. Sınav başvurunuzu yapabilmek için girişinizi yapmanız gerekmektedir. Sistem girişi için T.C. kimlik numarası ve sisteme kayıtlı olan şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sistem girişinizi yaptıktan sonra başvurular kısmından ALES seçeneğini seçerek başvuru formunuzu doldurunuz. Başvuru formunu doldurduktan sonra yapmanız gereken son işlem sınav ücretinizi bankaya yatırmaktır. Sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranız adına yatırdığınızda başvurunun tamamlanmış olacaktır. Diğer bir yöntem ise başvuru merkezleri ile yapılan başvurudur. Bu yöntem için bir başvuru merkezine gitmeden önce bankaya sınav ücretini yatırıp, sınav ücretini yatırdığınıza dair banka dekontunu almanız lazımdır. Banka dekontunu başvuru merkezine götürdüğünüzde bir de başvuru formunu doldurmanız gerekecektir. Başvuru formunu doldurduktan sonra yetkili kişiye teslim edip başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.Son yöntem ise internet ve başvuru merkezlerine erişimi olmayan adaylar için oluşturulmuş olan başvuru yöntemidir. Bu yöntem ile gönderilecek olan postada adayın kendi adına doldurmuş olduğu başvuru formu, adaya ait son 3 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalık bir fotoğraf ve sınav ücretini yatırdığına dair banka dekontu ile birlikte postayı ÖSYM ilgili merkezine postalayınız. ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak için postanın gönderileceği adresi doğru yazdığınızdan emin olunuz. ÖSYM’ye ulaşmayan postalar için ÖSYM mesuliyet kabul etmemektedir.

Haberin Devamı

ALES sınav sonuçlarınızı ÖSYM’nin sonuç sayfasından sonuçlar açıklandığı zaman görebilmeniz mümkündür. Sınav sonuçları açıklandığında ÖSYM sonuç sayfasından T.C. kimlik numaranızı yazarak görebilirsiniz. Sınav sonuçlarınız T.C. kimlik numaranızı yazdığınızda gözükecektir.