Eğitim Alt Kültür (Altkültür) Nedir, Özellikleri Nelerdir? Alt Kültür Örnekleri Nelerdir?

Alt Kültür (Altkültür) Nedir, Özellikleri Nelerdir? Alt Kültür Örnekleri Nelerdir?

24.03.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Her toplumum yaşam, inanç, dil ve din özellikleriyle doğru orantılı bir şekilde kültürleri ortaya çıkmıştır. O toplumun en bilindik özellikleri kültürlerinin bir yansıması olmuş ve bu yansıma hayatlarının her alanına etki etmiştir. Bir de bu kültürlerden daha alt seviyelerde olan kültürler vardır yani alt kültür. Peki Alt kültür (altkültür) nedir, özellikleri nelerdir? Alt kültür örnekleri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Alt Kültür (Altkültür) Nedir, Özellikleri Nelerdir Alt Kültür Örnekleri Nelerdir

Kültürler şehirlerin, ülkelerin, coğrafyaların yaşam şeklini belirleyen en önemli özelliğidir. Her toplumun kendine özgü kültürel yapısı vardır. Bu yapılar orada yaşayan insanların davranış ve yaşam şekillerinin farklılıklarına göre belirlenir. Ayrıca her toplumda mevcut kültürleri yaşayanların dışında, alt kültürleri yaşayan insanlarda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Alt Kültür (Altkültür) Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Bir kültür içinde bulunan bir grup insandır. O toplumda hüküm süren mevcut kültürden bağını koparmayan ancak önemli noktalarında ayrılıklar gösteren ve gelişen kültüre “alt kültür” denilir. Alt kültür kendini popüler kültürün dışına atmış, orada kendilerine özgü bir kültür oluşturmuş ve farklı bir yaşam tarzı belirlemiş olan kişilerin yarattığı kültürdür.

Hâkim kültürden uzaklaşmış insanların yaşadığı kültüre denir. Alt kültürlerin oluşum nedenleri arasında yaş, ekonomik koşul, din, dil, ırk, toplumsal tabaka, giyiniş tarzı, söylem, müzik tercihi, saç şekli ve cinsiyet gibi örneklere yer verebiliriz. Alt kültür, normal kültürün arka planı olarak gösterilebilir. Alt kültürün kendi özellikleri vardır. Bunlar;

Haberin Devamı

Alt kültürü küçük bir grubun yaşıyor olması

Etkin kültürden uzaklaşabilmesi ve kendini bu şekilde kabul ettirmesi

Yaşadıkları alt kültürde mutlu olabilmeleri

Hâkim kültüre aykırı müzik, giyim, konuşma, saç şekli gibi unsurları barındırmaları 

Alt kültürü yaşayabilecek cesarete sahip olmaları

Alt Kültür Örnekleri Nelerdir?

Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş Türklerin çocuklarının yarı Türk yarı Alman kültürü

Türkiye’de ki Alevi vatandaşların kültürü

Amerika’daki kızıl derili ve zencilerin kültürü

Günümüzde Suriye’den ülkemizi göç etmiş insanların yakın bir gelecekteki kültürü