Eğitim Anagram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Anagram Nasıl Yapılır?

Anagram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Anagram Nasıl Yapılır?

20.06.2021 - 04:44 | Son Güncellenme:

Sosyal yaşantımıza karşımıza sıkça çıkan kelimelerin yanı sıra nadir duyulan kelimelerde yer almaktadır. Bu tür az duyulan kelimelerden birisi de anagram kelimesidir. Anagram kelimesini farklı ortamlarda ilk kez duyan kişiler kelimenin tam manasını öğrenmek istiyor. Anagram nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Anagram nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Anagram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Anagram Nasıl Yapılır


Fransızca kökenli bir kelime olan anagram kelimesi, anagramme kelimesinden türetilerek dilimize yerleşmiştir. Anagram, bir kelimenin bazı harflerinin yerlerini değiştirilerek yeni kelime elde edilmesi anlamına gelmektedir.

Anagram Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hemen her gün çok sayıda kişinin ziyaret etmiş olduğu TDK sözlük sitesinde, ilginç ve az duyulan kelimelerin tüm detaylarını öğrenmek mümkündür. TDK sözlük sitesinde anagram kelimesinin anlamı şu şekilde yer alıyor:

- Bir kelimedeki harflerin yerleri değiştirilerek elde edilen kelime.

Anagram Nasıl Yapılır?

Anagramın asıl amacı bir kelimenin farklı harflerini değiştirerek yeni ve anlamlı bir kelime ortaya çıkarmaktır. Günümüzde bu işlem genel olarak akıllı mobil cihazlarda oyun amacı ile yapılmaktadır. Anagram yapmak için herhangi bir kelimedeki harfleri değiştirmek ve mantıklı yeni kelime ortaya çıkarmak gerekiyor.