Eğitim AÖF kayıt yenileme dönemi ne zaman sona eriyor?

AÖF kayıt yenileme dönemi ne zaman sona eriyor?

04.10.2016 - 08:39 | Son Güncellenme:

AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz adına sizler ile bu konudaki en güncel bilgileri derleyip bu yazıda paylaştık. Eğer sizler de AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinizi gerçekleştirmediyseniz bu yazı sizler için oldukça faydalı olacaktır. AÖF Kayıt Yenileme işlemleri için AÖF’ten gelen açıklama ile tarih aralığı açıklandı. 26 Eylül ile 7 Ekim arasında işlemler gerçekleştirilmelidir.

AÖF kayıt yenileme dönemi ne zaman sona eriyor

Ülkemizde bir çok insan okumayı bırakmak zorunda kalmış ya da eğitim hayatına devam edememiştir. Bu nedenden dolayı aslında bir çok insan okumak istemektedirler. Yaşın geçmiş olması insanları bu eğitim sürecine devam ederken heveslerini kırmış ve hatta sırf bu nedenden dolayı bile imkanı olanlar da eğitim sürecini tamamlayamamıştır. Bu ve bunun gibi vatandaşlar için uzaktan eğitim sistemi oldukça faydalı olmuştur. Eğer öğrenci hayatını olumsuz bir şekilde etkilemeden eğitimine devam etmek istiyorsa uzaktan eğitim sistemi ile hem kendini geliştirmiş hem de diğer işlerini aksatmamış olmaktadır. Açık öğretim bu nedenden dolayı milyonlarca insanın faydalandığı bir eğitim sistemidir. Geçtiğimiz günlerde açık öğretim üniversite işlemleri için başvurular başlamıştı.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Mazeretli kayı tarihi olarak da bu süreç uzatılmıştı. Şimdi sıra kayıt yenileme işlemlerine gelmekte. AÖF Kayıt Yenileme işlemleri de 26 Eylül tarihinde başlamış ve 7 Ekim tarihine kadar devam edecektir. 7 Ekim tarihine kadar normal kayıt yenileme süresi olarak öğrencilere süre tanınmıştır. Ancak herhangi bir kayıt yenileme işlemi gerçekleştirememe durumu gibi bazı konularda AÖF bu öğrencilere mazeretli kayıt tarihi olarak da 7 Ekim tarihini ayırmıştır. Bu nedenden dolayı herhangi bir mazeretiniz yok ise AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinizi 7 Ekim tarihine kadar gerçekleştirmeniz gerekecektir.

AÖF Kayıt Yenileme işlemleri sırasında öğrencinin kayıt işlemlerinin bulunduğu sayfada otomatik olarak dersler eklenecektir. Daha sonra öğrenci kredi sınırını aşmamak kaydı ile bu ders kayıtlarını ekle-sil işlemleri ile düzeltebilecektir. Eğer siz ekle-sil işlemlerini gerçekleştirmedi iseniz bu durum muaf olan dersleri ya da zorunlu olan dersleri bulunan öğrenciler için sıkıntı olabilir. Çünkü ekle-sil işlemlerini gerçekleştirmeden kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrenciler harç ücretini yatırdıktan sonra hiç bir şekilde bu derslerde düzenleme yapamayacaklardır. Bu nedenden dolayı AÖF Kayıt Yenileme işlemlerinde 7 Ekim tarihine kadar öğrenciler muaf olduğu dersleri otomatik olarak belirlenen ders listesinden çıkarmalı bunlar yerine zorunlu olarak görmek zorunda kaldığı dersleri ekleyebilmelidir. Aksi halde işlem süresi bitince hiç bir yetkili düzenleme yapamayacaktır.

Eğer AÖF Kayıt Yenileme işlemlerini gerçekleştirdi iseniz ekle-sil işlemleri sayesinde bu işleminizi tamamladıktan sonra harç ücretlerini yatırmak üzere AÖF ün anlaşmalı olduğu bankalardan ya da bankamatiklerden harç ücretini yatırınız. Son olarak da yatırmış olduğunuz harcın sonunda sizlere verilecek olan makbuzu en yakın AÖF bürolarına teslim etmeniz gerekecektir. Bu sene AÖF harç ücretleri öğrenciler tarafından çok fazla gündeme getirildi. Neredeyse normal eğitim alan öğrencilerin ödediği harç miktarları kadar harç ücreti ödeyen AÖF öğrencileri için bu sene harç ücretleri ortalama 205-250 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En son güncel AÖF Kayıt Yenileme tarihlerine ve harç ücretlerinin güncel bilgilerine ulaşmak için AÖF resmi web sayfasını ziyaret edin. Böylelikle herhangi bir uzatma işleminde ya da harç miktarlarında artıp azalma gibi konularda mağdur olmazsınız.