Eğitim Asap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Asabı Bozulmak Ne Demektir?

Asap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Asabı Bozulmak Ne Demektir?

04.06.2021 - 03:17 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi günlük hayatında asap kelimesini kullanır. Ancak kelime anlamı üzerinden karşılığının tam olarak ne anlama geldiğini bilmez. Peki, asap ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Asabı bozulmak ne demektir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Asap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Asabı Bozulmak Ne Demektir

Asap kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Bazı kelimelerde olduğu gibi bir artık Türkçede bir kalıp haline gelmiş sözcükler arasında yer alır. Özellikle asabı bozulmak şeklinde kelime grubu ile beraber daha fazla kullanıldığını dile getirmek mümkün.

Asap TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelime anlamında ele alındığı vakit asap sözcüğü Türk Dil Kurumu üzerinden, ‘Sinir’ şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda ‘asabına dokunmak’ gibi atasözü ve deyim üzerinden de ele alınarak kullanılan bir kelime olduğunu söylemek gerekir.

Asabı Bozulmak Ne Demektir?

Özellikle asap kelimesi asabı bozulmak şeklinde kelime grubu üzerinden daha fazla kullanılmaktadır. Karşılık olarak ise Türkçe üzerinden bakıldığı zaman, ‘Siniri bozulmak’ biçiminde değerlendirilmektedir. Herhangi bir olay ya da durum karşısında kişinin sinirinin bozulmuş olması anlamı çıkar. Birçok farklı konu üzerinden kullanılan yaygın sözcüklerden biridir.