Eğitim Asi Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür?

Asi Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür?

13.01.2022 - 01:16 | Son Güncellenme:

Asi nehrinin nerede olduğu özellikle ülkemizde birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılan konular arasındadır. Özellikle öğrenciler ve coğrafyaya ilgi duyan kişiler tarafından Asi nehri sık sık araştırılan nehirlerden biridir. Bu bakımdan Asi nehrini araştırabilir ve nerede olduğunu öğrenerek gerektiği yerde rahatlıkla bu bilgileri kullanabilirsiniz. Asi nehri nerede? Nereden doğar ve nereye dökülür tüm detayları ile derledik.

Asi Nehri Nerede Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür

Asi nehri Lübnan'da bulunan bir nehirdir. Asi nehri Lübnan'da bulunan Bekaa Vadisi'nin doğusundan başlar ve Türkiye'nin Hatay ilinden geçerek Akdeniz'e dökülür. 

Haberin Devamı

 Asi Nehri Nerede?

 Asi nehri uzunluğu 386 km olan bir nehirdir ve Lübnan'da bulunmaktadır. Lübnan'da bulunan Bekaa Vadisi'nin doğusundan doğan ve Türkiye'ye de Hatay ilinden gelen ve Akdeniz'e dökülen Asi nehrinin toplam uzunluğu 556 km'dir. Asi nehrinin toplam 366 km'si Suriye'de, 98 km'si Türkiye'de ve 40 km'si de Lübnan'da bulunmaktadır. Asi nehrinin ağzı Akdeniz'dedir ve toplam uzunluğu da 386 km'dir.

 Asi Nehri Nereden Doğar ve Nereye Dökülür?

 Asi nehri Lübnan'dan doğar ve Türkiye'ye Hatay'dan gelerek Akdeniz'e dökülür. Arapçada ters anlamına gelen Asi isminin verilme nedeni bu nehrin Lübnan'da bulunan diğer nehirlere göre ters yönde akmasıdır. Lübnan'da diğer nehirlerin bulunduğu yer orta kesimde bulunurken Asi nehri alçakta yer aldığı için Asi nehri diğer nehirlere göre ters yönde akmaktadır.

Haberin Devamı

 Asi nehrinin döküldüğü yer ağzının bulunduğu yer alan Samandağ olarak bilinmektedir. Asi nehri Lübnan'daki El-bika üzerinden doğarak dar noktalardan geçer ve akışına devam eder. Asi nehrinin 366 km'si Suriye'de, 98 km'si Türkiye'de ve 40 km'si de Lübnan'dadır. Asi nehri'nin 52 km'si Türkiye ile Suriye arasında sınır oluşturur. Bu nedenle Asi nehri Türkiye-Suriye arasında bir sınır olarak da bilinir.

Yazarlar