Eğitim Aydos Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Aydos Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

18.10.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en güzel gölleri arasında yer alan Aydos gölü güzelliği ile dikkat çekmektedir. Aydos gölünü ziyaret etmek isteyen kişiler öncelikle Aydos gölü ile alakalı olarak araştırma yapmaktadırlar. Aydos gölü İstanbul'da bulunan en güzel göller arasında yer almaktadır. Aydos gölünün bir takım özellikleri bulunmaktadır. Peki, Aydos gölü nerededir? Aydos gölünün özellikleri nelerdir? Aydos gölünün oluşumu nasıldır tüm detayları ile derledik.

Aydos Gölü İstanbulda Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

İstanbul'da birçok göl yer almaktadır. Bu göllerden bir tanesi de Aydos gölüdür. Aydos gölü İstanbul'un Anadolu yakasında yer almaktadır. Aydos gölüne ulaşım son derecede kolaydır.

Aydos Gölü İstanbul'da Nerede?

Aydos gölü İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir göldür. Tam olarak İstanbul'un Kartal ilçesinde ve Sultanbeyli ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Aydos ormanı içerisinde yer alan bir göl olduğundan dolayı bu göle Aydos gölü denilmiştir.

Gölün Özellikleri

- Aydos gölü 400 ila 500 metre aralığında bir uzunluğa sahiptir.
- Bu gölün genişliği ise 150 metredir.
- Gölde en çok bulunan balık ise sazan balığıdır.
- Gölde küçük balıklar da yer almaktadır.
- Göl çevresinde oldukça zengin bitki çeşitliliği yer almaktadır.
- Gölün çevresinde yer alan ağaçların kökleri gölün dibine kadar uzanmaktadır.
- 537 metre yükseklikte yer almaktadır.
- Göl çevresinde piknik yapmak mümkündür.

Oluşumu ve Tarihçesi

Aydos gölü tarihte volkanik hareketler ve tektonik hareketler sonucunda oluşmuş olan bir göldür. Bu göl adını tarihte Roma ve Bizans döneminde yer alan Aydos tepesi ve Aydos kalesinden almıştır. Bu bölgede hüküm süren Romalılar ve Bizanslılar bu göle Aydos gölü ismini vermişlerdir. Aydos gölü tarihten beridir İstanbul'un en ünlü göllerinden bir tanesi olmuştur. Tarihten bu yana mesire yeri olmuştur.