Eğitim Bakan Özer, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

Bakan Özer, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Katar'daki resmi temasları kapsamında Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Buthaina bint Ali Al-Jabr Al-Nuaimi ile dün bir araya geldi.

Bakan Özer, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

EĞİTİM SERVİSİ - Görüşmede, son dönemde iki ülke arasında gerçekleşen üst düzey ziyaretlerle gayet iyi olan iletişim ve iş birliğinin daha da güçlendiğini söyleyen Bakan Özer, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'nin eş başkanlığında 7 Aralık 2021’de Doha'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 7. toplantısı, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin birçok alanda pekişmesine katkı sağlamıştır. İkili düzeydeki iş birliğimizin ortak siyasi irade ve kardeşlik bağlarımız neticesinde, her alanda mükemmel düzeyde seyretmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Deneyimler aktarılacak

Türkiye'nin mesleki eğitimde güçlü bir deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Özer, Ar-Ge'den üretime geniş bir çerçevede çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Öğretmenlerin eğitiminden atölyelerin kurulumuna kadar her türlü konuda Katar'a destek olabileceklerini dile getiren Özer, "Ölçme ve değerlendirme kapsamında da Türkiye'nin önemli bir deneyimi var. Hem Bakanlığımızda hem de ÖSYM'de önemli birikim mevcut. Bu konudaki deneyimlerimizi de aktarmaktan büyük bir memnuniyet duyarız" dedi. 

Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Buthaina bint Ali Al-Jabr Al-Nuaimi de Bakan Özer ve heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyerek "Üniversite öncesi mesleki eğitimde yardımlarınıza başvuracağız. Yükseköğretimde de ölçme ve değerlendirme ile akreditasyon konusunda da desteklerinize ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Katar'daki temasları kapsamında Lusail Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali bin Fetais Al Marri ile de görüşen Özer, daha sonra Türk Kışlası'ndaki askerlerle bir araya geldi. Özer, Türk ve Katar ordusunun ortak görev yaptığı Halid bin Velid Kışlası'nı da ziyaret etti.