Eğitim Bali Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? Bali Masajının Özellikleri Nelerdir?

Bali Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? Bali Masajının Özellikleri Nelerdir?

15.04.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Bali masajı, sıklıkla araştırılan masajlardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip masajlar arasındadır. Bu bakımdan Bali masajı nedir öğrenebilir nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bali masajı nedir, nasıl yapılır? Bali masajının özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Bali Masajı Nedir, Nasıl Yapılır Bali Masajının Özellikleri Nelerdir

 Bali masajı, kan dolaşımını artıran ve kaslarda ağrıyı azaltan bir masajdır. Bali masajı, adını Endonezya'nın Bali adasından almıştır.

Haberin Devamı

 Bali Masajı Nedir, Nasıl Yapılır?

 Bali masajı, kan dolaşımını artıran, kaslardaki ve eklemlerdeki ağrıları da azalan bir masajdır. Esneme hareketleri, aromaterapi, refleksolojşi derin doku ve akupresur hareketlerinden oluşan bir masajdır. Tüm vücuda güçlü hareketler ile uygulanır ve kan dolaşımını hızlandırarak kas gerginliğini azaltır. Orta şiddette darbeler ve basınç ile uygulanan masaj ile yüzeysel kas tabakalarının alt kısımlarına ulaşılır. Bu sayede vücut atıklardan arınır ve aynı zamanda mikroplardan da temizlenmek için yardımcı olan lenf dolaşımı harekete geçer.

 Bali Masajının Özellikleri Nelerdir?

 Rahatlatıcı ve dengeleyici bir masaj olan Bali masajı adını Endonezya'nın Bali adasından almıştır. Vücudun enerji noktalarına etkili basılar uygulayarak kas dokusunu geçer ve bu sayede daha derinlere etki eder. Bali masajı vücuttaki tüm enerji merkezlerini dengeler. Tüm iç sistemlerin de birbiri ile bütünleşmesini sağlar. Bali masajı doğal yağlar ile yapılır ve bu yağlar ile kaslarda oluşan gerginlik giderilir. Enerji seviyesi yükseltilir ve tüm vücutta bir rahatlama elde edilir.