Geri Dön
EğitimBilgi Yarışması Soruları: Bilgi Seviyenizi Test Etmek İçin Bilgi Soruları Ve Cevapları

Bilgi Yarışması Soruları: Bilgi Seviyenizi Test Etmek İçin Bilgi Soruları Ve Cevapları

Televizyonlarda ve internet sitelerinde yayımlanan bilgi yarışmaları, izleyicilerin hem bilgilerini tazelemesini hem de yeni şeyler öğrenmesini sağlar. Bu yarışmalarda sanattan bilime, tarihten genel kültüre kadar birçok farklı kategoride sorulan soruların zorluk derecesi giderek artar. Bilgi seviyesini test etmek isteyenler için bilgi sorularını cevapları ile birlikte derledik.

Bilgi Yarışması Soruları: Bilgi Seviyenizi Test Etmek İçin Bilgi Soruları Ve Cevapları


Bilgi yarışmalarında yer alan diğer kategoriler şu şekilde sıralanabilir: 1- Edebiyat 2- Coğrafya 3- Fen Bilimleri 4- Spor 5- Sosyal Bilimler

Bilgi Seviyenizi Test Etmek İçin Bilgi Soruları ve Cevapları

1- Albert Einstein hangi alanda Nobel ödülü almıştır?

Cevap: Fizik

2- Haita biliminin diğer adı nedir?

Cevap: Kartografya

3- Divan edebiyatında padişahları ve devletin ileri gelenleri övmek için yazılan methiye türündeki şiirlere ne ad verilir?

Cevap: Kaside

4- Melankoli, Avrupa Avrupa ve Karanlıkta Dans adlı filmleriyle tanınan, Dogma akımının kurucusu yönetmen kimdir?

Cevap: Lars Von Trier

5- Kırmızı ve sarı renklerinin karışımından hangi renk elde edilir?

Cevap: Turuncu

6- Yunan mitolojisinde bilgelik ve sanat tanrısının adı nedir?

Cevap: Athena

7- Yunanca kökenli bir sözcük olan fasarya kelimesi ne anlama gelir?

Cevap: Saçma sapan, abes söz.

8- Yüz ölçümü bakımından en büyük ülke hangisidir?

Cevap: Rusya

9- Sokrates'in Savunması, Devlet ve Şölen kitaplarının yazarı kimdir?

Cevap: Platon

10- Araçların şehir içinde daha yavaş gitmesini sağlamak için yollarda kullanılan tümseklere ne ad verilir?

Cevap: Kasis

11- Hasis, kısık ve varyemez sözcükleriyle eş anlamlı olan sözcük hangisidir?

Cevap: Cimri

12- Türk halk edebiyatında sevgilinin ya da bir yerin özelliklerini övmek için yazılan koşma türündeki eserlere ne ad verilir?

Cevap: Güzelleme

13- Eleğimsağma ne demektir?

Cevap: Gökkuşağı

14- Osmanlı Devletinin fethettiği topraklarda uyguladığı hoşgörü politikasının adı nedir?

Cevap: İstimalet Politikası

14- Şiirde bir şeyi güzel bir nedene bağlama sanatına ne ad verilir?

Cevap: Hüsn-i Tahlil

15- Nobel edebiyat ödülünü reddeden, Sinekler, Duvar ve Bulantı kitaplarıyla bilinen varoluşçu filozofun adı nedir?

Cevap: Jean Paul Sartre

16- Berlin Film Festivalinde Altın Ayı ödülünü kazanan ilk Türk filmi hangisidir?

Cevap: Susuz Yaz

17- Saçları yılan şeklinde ve gözlerine bakan insanları taşa çeviren mitoloji kahramanı kimdir?

Cevap: Medusa

18- Nüfusu sadece 825 olan, en küçük Avrupa ülkesi hangisidir?

Cevap: Vatikan

19- Geldim Gördüm Yendim anlamına gelen Veni Vidi Vici sözünü hangi hükümdar söylemiştir?

Cevap: Julius Sezar

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler