Eğitim Bilsem Sınavı Nasıl Oluyor? Bilsem Sınavları Nasıl Yapılıyor?

Bilsem Sınavı Nasıl Oluyor? Bilsem Sınavları Nasıl Yapılıyor?

10.06.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Özel yeteneklere sahip olan çocukların diğer çocuklardan daha farklı bir eğitim alması gerekmektedir. Bu durumda alacakları eğitime yönelik olarak bir sınava girmeleri gerekir. Bilsem sınavları iki aşamadan oluşmakta olan bir sınav türüdür. BİLSEM sınavı nasıl oluyor? BİLSEM sınavları nasıl yapılıyor? BİLSEM sınavları ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Bilsem Sınavı Nasıl Oluyor Bilsem Sınavları Nasıl Yapılıyor

BİLSEM sınavı iki aşamadan oluşan ve özel yetenekli çocukların farklı bir eğitim almasını sağlayan bir sınav olarak ifade edilebilir. Özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi için yapılmakta olan bir sınavdır.

BİLSEM Sınavı Nasıl Oluyor?

Bilim ve sanat merkezleri tarafından interaktif olarak yapılmakta olan bir sınavdır. Aday işlemleri tamamlandıktan sonra ilk olarak grup tarama sınavlarına girilir. Bu aşamada öğrencilere zeka testi uygulanır.

BİLSEM sınavlarına sadece ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılım sağlayabilir. Bu yıl sınava dördüncü sınıf öğrencilerinin de katılım sağlayabileceği bildirilmiştir. BİLSEM sınavını kazanan çocuğun kaydını veya nakil işlemini istediğiniz okulu seçerek tamamlayabilirsiniz. BİLSEM sınavına katılarak başarılı olan çocuklar özel eğitim almaya hak kazanır.

BİLSEM Sınavları Nasıl Yapılıyor?

BİLSEM sınavları interaktif olarak yapılmaktadır. Tablet üzerinden sınavlara katılım sağlanabilmektedir. BİLSEM sınavlarında belirli bir düzeyde başarı elde eden kişilerin sonrasında ise kayıt işlemleri tamamlanır ve özel olarak eğitim almaya hak kazanırlar. BİLSEM sınavında her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Yetenekli öğrenciler, öğretmenleri tarafından bu sınava girmeleri için yönlendirilmektedir.

 

Yazarlar