Eğitim Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler Ders Notları Ve Konu Anlatımı

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler Ders Notları Ve Konu Anlatımı

15.06.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Denklemler matematikte en çok işlenen konuların başında gelmektedir. Başta TYT ve AYT konuları olmak üzere 9.sınıfta karşılaşılan birçok problemin kökünde denklemler yer alır. Denklemlerin iyi bir biçimde anlaşılması kimya ve fizik gibi derslerde de öğrencilerin başarılı olmalarını sağlamaktadır. Denklem çözme ve denklem oluşturma gibi işlemler sayesinde farklı problemlerin pratik şekilde doğru sonuca ulaştırılması da mümkün hale gelir. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler ders notları ve konu anlatımını sizler için derledik.

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler Ders Notları Ve Konu Anlatımı

Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler ders notları ve konu anlatımı ile konunun pekişmesini sağlayarak sizler için faydalı olabilecek bilgileri bir araya getirdik.

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler

Öncelikle, birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemin ne olduğuna değinmek gerekiyor. Reel sayıların (örneklemede a ve b şeklinde belirtmekteyiz) yani sıfıra eşit olmayan rakamların ax + b = 0 türünden sayılan eşitliği “birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem” olarak adlandırılır.

Denklemde yer alan “x” değeri denklemin kökünü, denklemden meydana gelen kümeye de denkleme ait “çözüm kümesi” adı verilir. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemlerin net bir biçimde anlaşılması için konu anlatımı ve ders notlarıyla birlikte örneklemeler yeterli olacaktır.

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler Ders Notları ve Konu Anlatımı

Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemde “eşitliğin özellikleri” konusuna değineceğiz. Bir denklemde eğer eşitliğin her iki yanında da benzer sayı varsa eşitlik bozulmama özelliği taşır.

a=b şeklinde kurulan bir denklemde a+c = b+c şeklinde tanımlanır.

Eşitliğin özelliğine göre her iki tarafta aynı sayının çarpımı, çıkarılması veya bölünmesi de eşitliği bozmamaktadır.

a=b şeklinde kurulan bir denklemde a-c = b-c şeklinde tanımlanır.
a=b şeklinde kurulan bir denklemde a.c = b.c şeklinde tanımlanır.
a=b şeklinde kurulan bir denklemde a/c = b/c şeklinde tanımlanır.

Yazarlar